Пісочний пиріг з апельсинами – надзвичайно смачна та ароматна домашня страва.

Начинка вийде соковитою та ніжною, а от скоринка – рум’яна та хрумка. Фанати солодощів з цитрусами обов’язково оцінять нову страву.

Апельсиновий пиріг. Фото Instagram
Апельсиновий пиріг. Фото Instagram

Інгредієнти:

Вершкове масло потрібно дістати з холодильника, щоб воно стало м’яким. В окрему миску відправляємо яєчні жовтки та половину цукру. Жовтки з цукром гарно збиваємо за допомогою міксеру. Туди додати вершкове масло, яке стало м’яким. Масу варто знову збивати міксером, а потім відправити її до холодильника.

Апельсиновий пиріг. Фото Instagram
Апельсиновий пиріг. Фото Instagram

Масло та яйця повинні настоятись 30 хвилин. Апельсини очистіть від шкірки, розділіть на дольки та приберіть білу шкірку.

Нарізані дольки додайте у миску, засипте цукром, а потім крохмалем. Все акуратно перемішуємо. В миску з маслом та жовтками додаємо борошно та розпушувач. Спочатку варто перемішати все лопаткою, а потім руками. Форму для випічки треба застелити пергаментом, частину крихти викладаємо та дно форми, щоб застелити. Потім викладаємо апельсинову начинку. Зверху на дольки розділяємо тісто, яке залишилось. Пиріг варто випікати у духовці на температурі 180 градусів 30 хвилин.

Нагадаємо, портал Знай інформував, рецепт Різдвяного кексу: смак просто божественний – зроби собі свято сам

Раніше на порталі Знай повідомлялося, улюблена страва по-новому: рецепт соковитих рублених котлет з бринзою, які не залишать байдужими нікого

Також, наш портал інформував, цей десерт знову занурить вас у дитинство: готуємо "пташине молоко" без випічки