"Пташине молоко" – доволі популярний десерт, який традиційно готують у вигляді бісквітного торта. Однак, щоб його приготувати, можна не "танцювати із бубном" навколо бісквіту, а зробити його на основі желе. Так він буде мати меншу калорійність і не зможе нашкодити вашій фігурі.

Таким варіантом приготування тортику поділилась фудблогерка Марічка Репецька на своїй сторінці Instagram.

Пташине молоко. Фото скріншот з Instagram
Пташине молоко. Фото скріншот з Instagram

Необхідні інгредієнти:

Білий шар:

25 грам желатину+100 мл теплої води
400 грам сметани
пів склянки цукру

Шоколадний шар:

25 грам желатину+100 мл теплої води
400 мл молока
пів склянки цукру
3-4 ст. л. какао

Пташине молоко. Фото скріншот з Instagram
Пташине молоко. Фото скріншот з Instagram

Популярні новини зараз
Абоненти Vodafone платитимуть більше: оператор зробив новий "тарифний сюрприз" Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше ПриватБанк роздаватиме клієнтам грошові подарунки: мінімум 150 грн, максимум – 5000 грн Нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток
Показати ще

Спосіб приготування:

Спершу готуємо білий шар.

До теплої води додамо желатин, перемішуємо, відставляємо на 10 хв. Сметану змішуємо з цукром.

Пташине молоко. Фото скріншот з Instagram
Пташине молоко. Фото скріншот з Instagram

Ставимо желатин в мікрохвильовку на 30 сек. перемішуємо, з’єднуємо з сметаною з цукром, перемішуємо до повного розчинення цукру. Заливаємо у форму, ставимо в холодильник до застигання.

Готуємо шоколадний шар.

Пташине молоко. Фото скріншот з Instagram
Пташине молоко. Фото скріншот з Instagram

До теплої води додаємо желатин, перемішуємо, відставляємо на 10 хв. Молоко змішуємо з цукром і просіяним какао.

Ставимо желатин в мікрохвильовку на 30 сек. перемішуємо, з’єднуємо з молоком з цукром і какао. Перемішуємо до повного розчинення цукру і однорідності. Заливаємо у форму поверх застиглого білого шару.

Пташине молоко. Фото скріншот з Instagram
Пташине молоко. Фото скріншот з Instagram

Ставимо в холодильник до застигання.

Смачного!