Наближаються новорічні свята, і для наших читачів ми маємо чудовий рецепт святкової випічки. Якщо на вулиці немає снігу, а в душі ще немає новорічного настрою - потрібно створювати його самостійно.

На цей раз давайте разом дізнаємося, як приготувати дуже запашний різдвяний кекс. Смак свята тобі забезпечений.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Різдвяний кекс, скріншот: YouTube
Різдвяний кекс, скріншот: YouTube

Що потрібно з продуктів:

- мандарини - 3 шт;
- сухофрукти - 150 г (цукати, родзинки, журавлина);
- масло вершкове - 20 г;
- цукор - 2 ч.л.;
- лікер апельсиновий - 2 ст.л.;
- маргарин вершковий - 150 г або Масло вершкове - 150 г;
- цукор - 125 г;
- яйце - 3 шт;
- борошно - 150 г;
- розпушувач - 1 ч.л.

Популярні новини зараз
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити" Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Показати ще

Спосіб приготування

Мандарини почистити. Поділити на часточки і залишити на годину, щоби підсохли. Злегка розігріти сковороду, покласти 20 г олії, всипати чайну ложку цукру, перемішати. Додати мандарини і обсмажити по обидва боки хвилини по 3.

Різдвяний кекс, скріншот: YouTube
Різдвяний кекс, скріншот: YouTube

Цукати залити лікером та залишити на годину. Потім викласти на сковорідку і обсушити до випаровування лікеру, що залишився. Масло (маргарин) та яйця заздалегідь вийняти з холодильника, вони мають бути кімнатної температури.

Різдвяний кекс, скріншот: YouTube
Різдвяний кекс, скріншот: YouTube

Олію або маргарин збити з цукром у крем. Додавати по одному яйцю, щоразу збиваючи. Всипати борошно, просіяне з розпушувачем. Додати цукати. Добре вимішати. Тісто не повинно бути рідким! Якщо тісто рідкувато – додати борошна.

Різдвяний кекс, скріншот: YouTube
Різдвяний кекс, скріншот: YouTube

Викласти у форму, прошаровуючи мандариновими часточками. У мене – 3 шари. Востаннє викласти тісто. Духовку розігріти до 160-170С та випікати різдвяний кекс близько 1 години 20 хвилин.

Різдвяний кекс, скріншот: YouTube
Різдвяний кекс, скріншот: YouTube

Гарячий кекс посипати цукровою пудрою. За бажанням прикрасити. Мандаринові часточки змастити яєчним білком за допомогою пензлика і посипати пудрою. Дати підсохнути.

Нагадаємо, варити чи не варити, ось у чому питання: які буряки додати до борщу, щоб він був червоним.

Раніше повідомлялося, готуємо вдома лимонно-маковий кекс на сметані: рецепт ароматної цитрусової випічки.

Також, салат "Олів'є" з сухариками: рецепт, який зробить твоє гуляння розкішним.