Наш культурний код століттями зберігається у чудовій та корисній страві – борщі. Порушувати сімейні традиції небажано. Важливо знати, що десятки рецептів червоного борщу. Хтось радить варити буряк, а інші навпаки, кажуть, що це тільки зіпсує страву.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДодавання буряків до борщу – це не лише питання смаку, а й текстури та кольору. Додавання сирого або вареного буряка завжди було предметом суперечок.
Один з українських фудблогерів вирішив розібрати поради щодо того, які буряки найкраще додавати до борщу.
Варений буряк
Варений буряк надає борщу глибшого червоного кольору і насиченості. Він має більш ніжну та м'яку текстуру, що надає різноманіття структурі борщу. Проте має менш виражений смак проти сирим, але водночас додає насолоду і ніжність до страви. Кулінари рекомендують варити буряки для борщу не більше 10 – 15 хвилин.
Сирий буряк
Такий має більш яскравий і виражений смак, який надає борщу свіжості. Якщо ви шануєте хрумку текстуру, то сирий буряк стане також відмінним вибором.
Ще один варіант
Для тих, хто не хоче додавати в борщ варений або сирий буряк, існує третій варіант - запекти його в духовці. Для цього буряк ретельно вимити і запекти до готовності в духовці при температурі 180°С, охолодити, почистити і нашаткувати тонкою соломкою.
Нагадаємо, насправді гречка вже напівготова: як правильно варити крупу, ви й не здогадувалися.
Раніше повідомлялося, ніколи не соліть картоплю так: просто спробуйте приготувати правильно пюре та смажену.
Також, креативна заміна нудним тарталеткам: рецепт святкової закуски зі шпротами.