Наш культурний код століттями зберігається у чудовій та корисній страві – борщі. Порушувати сімейні традиції небажано. Важливо знати, що десятки рецептів червоного борщу. Хтось радить варити буряк, а інші навпаки, кажуть, що це тільки зіпсує страву.

Додавання буряків до борщу – це не лише питання смаку, а й текстури та кольору. Додавання сирого або вареного буряка завжди було предметом суперечок.

Один з українських фудблогерів вирішив розібрати поради щодо того, які буряки найкраще додавати до борщу.

Буряк. Фото: скрін youtube
Буряк. Фото: скрін youtube

Варений буряк

Варений буряк надає борщу глибшого червоного кольору і насиченості. Він має більш ніжну та м'яку текстуру, що надає різноманіття структурі борщу. Проте має менш виражений смак проти сирим, але водночас додає насолоду і ніжність до страви. Кулінари рекомендують варити буряки для борщу не більше 10 – 15 хвилин.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Буряк. Фото: Youtube
Буряк. Фото: Youtube

Сирий буряк

Такий має більш яскравий і виражений смак, який надає борщу свіжості. Якщо ви шануєте хрумку текстуру, то сирий буряк стане також відмінним вибором.

Борщ, фото wikipedia
Борщ, фото wikipedia

Ще один варіант

Для тих, хто не хоче додавати в борщ варений або сирий буряк, існує третій варіант - запекти його в духовці. Для цього буряк ретельно вимити і запекти до готовності в духовці при температурі 180°С, охолодити, почистити і нашаткувати тонкою соломкою.

Нагадаємо, насправді гречка вже напівготова: як правильно варити крупу, ви й не здогадувалися.

Раніше повідомлялося, ніколи не соліть картоплю так: просто спробуйте приготувати правильно пюре та смажену.

Також, креативна заміна нудним тарталеткам: рецепт святкової закуски зі шпротами.