Для багатьох, ймовірно, буде відкриттям, що вибір часу, коли посолити картоплю, залежить від способу її приготування.

Тобто під час варіння, смаження, гасіння, приготування картоплі на пару солити її потрібно на різних етапах.

Картопляне пюре, фото zira
Картопляне пюре, фото zira

Коли потрібно солити картоплю під час приготування:

1. Очищена варена картопля. Якщо ви кладете сіль у холодну воду разом з картоплею, то сіль погано розчиниться. Крім того, картопля може розваритися. Саме тому правильним рішенням посолитиме через 5-7 хвилин після того, як закипить вода. В результаті картопля добре збереже форму.

Запечена картопля, скріншот: YouTube
Запечена картопля, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

2. Картопля в кожушках. У разі якщо ви таким чином готуєте овоч для салату, то солити його взагалі не потрібно. А якщо йдеться про приготування окремої страви, а саме картоплі в кожушках, то солити її потрібно в момент закипання.

3. Картопля пюре. Картоплю для пюре потрібно варити у воді, яку солять у момент закипання або через 5-10 хвилин після. У цьому випадку дуже важливо не пересолити блюдо, адже це не можна буде виправити. Тому при необхідності краще досолити пюре до смаку під час додавання молока.

4. Смажена картопля. Врахуйте наступний нюанс: чим раніше посолити смажену картоплю, тим більше вона стане схожою на тушковану. Тобто в результаті замість смаженого, ваша картопля вийде м'якою і без рум'яної скоринки.

Відповідно, щоб картопля приємно хрумтіла, її потрібно солити не раніше, ніж за 5-7 хвилин до готовності. У той же час якщо це картопля фрі, то солити її потрібно тільки в тарілці, інакше вона не буде хрумтіти.

5. Тушкована картопля. Якщо ви тушкуєте картоплю в соусі, то солити її не потрібно, тому що соус сам собою солоний. Однак при необхідності можна посолити картоплю на свій смак, за 5-10 хвилин до закінчення приготування або вже в тарілці.

Картопляне пюре, фото: кадр з відео
Картопляне пюре, фото: кадр з відео

Нагадаємо, що без дріжджів і навіть без борошна: рецепт простого та бюджетного печива до чаю.

Раніше ми повідомляли про незвичайні котлетки із ковбасно-сирного фаршу: швидка закуска для будь-якого свята.

Також стало відомо про алкогольний та "тверезий" глінтвейн на холодну зиму: рецепти,щоб було що робити в блекаути.