Салат "Мімоза" звичний салат, який готували ще наші бабусі із дідусями. У ній ідеально поєднуються овочі, консерва і трохи майонезу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗазвичай, для його приготування використовують консервовану рибу на кшталт сардин, скумбрії або тунця.
Однак варто спробувати із більш "делікатесною" основою - печінкою тріски.
Рецептом поділилась фудблогерка Ілона на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти:
- 1-1,5 банки печінки тріски
- чверть чищеного яблука
- 1 середня морква
- 1 маленька цибуля
- 2 яйця
- 70 грам улюбленого твердого сиру
- майонез
- яблучний оцет
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
Попередньо відварити моркву та яйця. Цибулю дрібно нарізати та залити оцтом, щоб маринувалася.
З печінки тріски злити всю олію, викласти на тарілку, розімʼяти виделкою. Яблуко натерти та додати до печінки.
Відварену моркву та сир натерти на мілкій тертці. Яйця почистити та відділити жовтки від білка - все також натерти.
Тепер збираємо салат.
Перший шар - печінка тріски, далі викладаємо мариновану цибулю, далі моркву і змащуємо майонезом.
Білки змішати з сиром і викласти наступним шаром та змазати майонезом. Останній шар - терті жовтки. Прикрасити зеленню та смакувати.
Смачного!
Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, рецепт ароматної грибної ікри на зиму, яку можна приготувати будь-якої миті: ви будете в захваті
Раніше портал Знай інформував, чудово підійде до каші, картоплі та макаронів: рецепт гуляша у вершковому соусі з грибами
Також, наш портал повідомляв, рецепт ароматного апельсинового пирога – знахідка сезону: ніяких міксерів та мороки