Ймовірно, "Берлінським" цей салат так назвали через шинку в його складі, адже німці полюбляють додавати її до багатьох страв.

Салат доволі ситний. Окрім шинки, ще будуть варені яйця. Жовтки підуть у заправку, в якій є трохи гірчиці.

Простий рецепт було опубліковано на сторінці smakoluk.ua в Instagram.

Берлінський салат. Фото скріншот з Youtube
Берлінський салат. Фото скріншот з Youtube

Заправка:

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

- 2 жовтки
- 2 ст.л майонезу ( або йогурту чи сметани)
- 1 ч.л не міцної гірчиці
- сіль/перець

Жовток розминаємо вилкою разом з гірчицею. Додаємо майонез, сіль, перець. Вирішуємо до однорідності.

Берлінський салат. Фото скріншот з Youtube
Берлінський салат. Фото скріншот з Youtube

Інгредієнти:

- 300 г шинки
- 300 г марин.огірків
- 1 болгарський перець ( великий )
- 2 яйця
- 2 білка
- 1 пучок маленький зеленої цибулі( цього разу у мене не було,але з нею ще краще)
- 100 г сиру ( типу "російського")

Берлінський салат. Фото скріншот з Youtube
Берлінський салат. Фото скріншот з Youtube

Берлінський салат. Фото скріншот з Youtube
Берлінський салат. Фото скріншот з Youtube

Все нарізати крупно. Сир подрібнити на грубу тертку.
Заправити салат. Перемішати.

Смачного!

Нагадаємо про чебуреки, якими можна ласувати на Різдвяний піст: рецепт легкої та доступної страви.

Раніше ми повідомляли про дивовижний смак у кожному шматочку: рецепт салата "Курочка під кайфом" .

Також не зайвим буде рецепт, який попросить і свекруха, і теща: холодець у банках на користь, щоб не морочитися на Новий рік.