Корисною альтернативою піци є галета. Це тісто може підходити як для солоної, так і для солодкої випічки.

Чудово без дріжджове тісто буде смакувати з куркою, томатами та сиром. Після випікання галета хрустка, а начинка виходить соковитою та насиченою.

Галета. Фото:скрін
Галета. Фото:скрін

Інгредієнти:

Борошно просіяти у миску, туди ж насипаємо цукор, сіль та розпушувач. Все це гарно перемішати. В борошно вливаємо олію та воду і замішуємо лопаткою. Коли температура тіста знизиться, його треба замішати рукою. Тісто повинно вийти однорідним та гладким. Після замісу його треба залишити відпочити під плівкою, поки будемо готувати начинку.

Тісто для галети. Фото: скрін
Тісто для галети. Фото: скрін

Курячу грудку нарізаємо невеликими кубиками, а сир натираємо на великій терці. Томати варто нарізати кружальцями, а синю цибулю півкільцями. Нарізане куряче філе викладаємо у миску, туди додаємо сир, сметану та сіль. Все це гарно перемішуємо та вмикаємо духовку на 220 градусів.

Тісто розкатуємо в шар 5 міліметрів товщиною. Не важливо якими будуть краї, адже ми їх будемо потім загортати. На середину тіста викладаємо начинку, але краї залишаємо. На філе викладаємо цибулю, а на цибулю томати. Зверху насипати сиру, який залишився.

Галета. Фото: скрін
Галета. Фото: скрін

Краї заліплюємо у сторону начинки, наче обгортаючи її, і ставимо галету у духовку. Вона повинна випікатися при 220 градусах приблизно 20 хвилин.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, рецепт ароматної грибної ікри на зиму, яку можна приготувати будь-якої миті: ви будете в захваті

Раніше портал Знай інформував, чудово підійде до каші, картоплі та макаронів: рецепт гуляша у вершковому соусі з грибами

Також, наш портал повідомляв, рецепт ароматного апельсинового пирога – знахідка сезону: ніяких міксерів та мороки