У кожної господині виникає купа думок, що приготувати на обід або вечерю. Страва повинна бути смачною та подобатися всім членам родини.

Тому сьогодні ми розповімо про ідеальний варіант апетитної вечері - картопляну запіканку з курячим фаршем та твердим сиром.

Запіканка з картоплі та фаршу. Фото: скрін відео
Запіканка з картоплі та фаршу. Фото: скрін відео

Інгредієнти для приготування:

Картопля - 600 грамів (очищеної)

Популярні новини зараз
Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Фарш (курячий) - 350 грамів

Цибуля - 1 шт.

Морква - 1 шт.

Яйця - 1 шт.

Сметана - 100 грамів

Твердий сир - 80 грамів

Зелень - 10 грамів

Сіль, спеції - за смаком

Олія - для змазування форми

Спочатку доведемо до смаку фарш. Для цього поріжте або пропустіть через м'ясорубку цибулю та зелень. Додайте їх до курячого фаршу, приправте сіллю та спеціями. Добре вимішайте та можна приступити до наступного етапу. Картоплю та моркву почистьте, наріжте кільцями та додайте до овочів трохи солі та спецій. Форму для запікання змажте невеликою кількістю олії. На дно форми викладіть половину нарізаних овочів. Зверху рівномірно викладіть шар фаршу. Щоб він не прилипав до рук, змочіть руки у воді.

Запіканка з картоплі та фаршу. Фото: скрін відео
Запіканка з картоплі та фаршу. Фото: скрін відео

Залишок овочів викладіть поверх фаршу. Щоб запіканка пропеклася, накрийте зверху форму фольгою. Запіканку потрібно поставити на 35-40 хвилин в попередньо розігріту до 190 градусів духовку. Коли картопля буде м'якою, полийте страву зверху сумішшю з сметани та яйця, після чого викладіть сир та поставте допікатися ще на 10 хвилин.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ароматний, повітряний пиріг без вершкового масла: знадобляться прості продукти та ложка

Раніше портал Знай інформував, рецепт лінивої піци за 10 хвилин: впорається навіть дитина

Також наш портал повідомляв, магія простих інгредієнтів: морква у сметанному соусі