Коли кожен день на столі одні і ті ж гарніри, настав час надати трохи різноманітності стандартним стравам. Що може бути краще, ніж соковиті шматочки моркви, підсмажені соусом зі сметани?

Цей гарнір поєднує в собі простоту та смак, надаючи кожній страві неповторний шарм. Морква, злегка карамелізована в цукрі та обсмажена у вершковому маслі, потім запечена зі сметаною, виділяє ніжний та приємний аромат.

Ось як приготувати цей простий, але смачний гарнір.

Отже, що вам потрібно:

  • 4 свіжі морквини;
  • 3 столові ложки цукру;
  • Половина склянки сметани;
  • 2 столові ложки вершкового масла;
  • Дрібка солі.

Морква зі сметанним соусом / фото: відкриті джерела
Морква зі сметанним соусом / фото: відкриті джерела

Як готувати:

  1. Акуратно очистіть та вимийте свіжу моркву, а потім наріжте її скибочками.
  2. Посипте моркву цукром та щіпкою солі.
  3. На розігрітій сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте моркву до золотистої скориночки.
  4. Коли вона стане соковитою і ароматною, додайте сметану і відправте в розігріту духовку на пару хвилин до того, як гарнір стане золотистим і апетитним.

Ця страва не тільки додасть веселу яскравість на ваш стіл, але й здивує своєю простотою та смаком. Відмінне доповнення до м'ясних та овочевих страв, воно може стати чудовою підмогою при приготуванні обіду або вечері.

Популярні новини зараз
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

Спробуйте та насолоджуйтесь!

Нагадаємо, ароматний, повітряний пиріг без вершкового масла: знадобляться прості продукти та ложка

Раніше ми писали про те, що запечена скумбрія з лимоном та зеленню: чудовий варіант легкої вечері

Як повідомляв Знай.ua, переплюнуть навіть нагетси з МакДональс: рецепт соковитих крокетів з курочки в хрумкій паніровці