У поле нашої уваги потрапила дуже цікава страва – заливний пиріг із капустою. Смак у такого пирога - незрівнянний. М'яке, пишне, злегка розсипчасте і вологе тісто, рум'яна хрустка скоринка і багато начинки з капусти - просто неможливо встояти.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
Для тесту:
Сметана 15-20% - 200 г;
Майонез – 70 г;
Борошно – 150-170 г (1 склянка об'ємом 250 мл);
Яйця – 2 шт.;
Розпушувач – 2 ч. ложки;
Цукор – 10 г;
Сіль – 0,5 ч. ложки.
Для начинки:
Капуста білокачанна – 300 г;
Цибуля зелена - 20 г;
Орегано сушений – 0,5 ч. ложки;
Базилік сушений – 0,5 ч. ложки;
Коріандр мелений - 1/4 ч. ложки;
Сіль – 1 ч. ложка;
Перець чорний мелений - за смаком;
Олія (для змащування форми) - 15 мл.
Для прикраси (за бажанням): кунжут – 1 ч. ложка та насіння льону – 1 ч. ложка.
Спосіб приготування
Включаємо духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. У миску розбиваємо яйця. Додаємо сметану та майонез. Все перемішуємо віночком до однорідності.
Потім додаємо сіль та цукор. Знову перемішуємо. Борошно змішуємо з розпушувачем і поступово просіваючи в миску, віночком замішуємо тісто. Тісто має вийти консистенції густої сметани.
Готуємо начинку. Капусту шаткуємо смужками. Якщо капуста пізніх сортів – бажано, щоб смужки були тонкими. Солимо. Капусту перемішуємо, мені руками з сіллю, щоб вона стала м'якшою. Капусту ранніх сортів м'яти не потрібно.
Зелену цибулю дрібно шаткуємо і додаємо в капусту. Небагато цибулі можна залишити для прикраси пирога. Також додаємо орегано, базилік, коріандр та чорний мелений перець. Все перемішуємо – начинка готова.
Форму (моя - діаметром 22 см) змащуємо олією і виливаємо туди половину тіста. На тісто викладаємо начинку. Заливаємо все тестом, що залишилося.
Зверху пиріг посипаємо кунжутом та/або насінням льону. Ставимо форму з пирогом у розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо близько 40 хвилин, до рум'яної скоринки.
Готовий заливний пиріг з капустою виймаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути, виймаємо з форми і (за бажанням) посипаємо зеленою цибулею, що залишилася. Такий пиріг смачний і теплим, і остиглим.
Нагадаємо, можна ласувати на дієті і в піст: легкий і простий салат з грибами та маринованими огірками.
Раніше повідомлялося, цей печінковий торт полюблять усі: давно забутий рецепт для вашого задоволення.
Також, ви пам'ятаєте їх із дитинства, рецепт дивом зберігся: ароматні рибні котлетки за півгодини.