Восени традиційно готують страви з красеня-гарбуза, який цінують не лише ніжний та особливий смак, але й корисні властивості. Страви з помаранчевих плодів виходять чудовими.

Якщо ви вже встигли законсервувати смачний гарбуз на зиму, рецепт якого ми раніше публікували, час приступати до приготування неймовірного пирога. Рецепт максимально простий, але згадувати про неймовірний смак цього десерту ви будете ще дуже довго.

гарбузи, фото Pxhere
гарбузи, фото Pxhere

Які інгредієнти знадобляться:

  • Борошно - 400 гр
  • Вершкове масло - 200 гр.
  • Сіль за бажанням

Для начинки:

Популярні новини зараз
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще
  • Гарбуз – 500 гр.
  • Яблука – 300 гр.
  • Сік лимона – 20 мл
  • Цедра лимона - 10 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.
  • Цук.зам - за смаком

Процес приготування гарбузового пирога:

Вершкове масло наріжте на кубики і перекладіть в миску. Просійте борошно і руками розітріть все в дрібну крихту.

Гарбуз очистіть і наріжте на кубики. Перекладіть у форму для запікання, злегка полийте оливковою олією. Накрийте фольгою. Відправте в духовку на 180* на 20-30 хвилин.

Яблука очистіть та натріть на тертці. Відіжміть зайву вологу. З'єднайте разом - терті яблука + парований готовий гарбуз + лимонний сік + цедру лимона + крохмаль + цукор. Перемішайте.

Частину тіста пересипте у форму для запікання. Зімніть рукою або склянкою. Зробіть невеликі борти. Викладіть начинку на тісто, розподіл по всій формі і зверху посипте тестом, що залишився. Відправте в духовку на 180* на 20-25 хвилин.

Нагадаємо, мінімум тіста - максимум начинки: рецепт смачного і бюджетного пирога з капустою

Раніше ми писали про те, що сьогодні ж перевірте чи так ви робите: як правильно готувати картопляне пюре

Як повідомляв Знай.ua, ніхто не ділиться цим секретом: як посмажити рибу на сковорідці, щоб із скоринкою, але без сморід