Досвідчений ворог-алерголог Лілія Романюк постаралася
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯк виявилося, тепер у ЄС можна продавати та вживати в їжу... хробаків та цвіркунів. А все через те, що ці комахи не загрожують нашому здоров'ю.
Хоча варто відразу ж зазначити, що подібне рішення не можна назвати сенсацією через масове використання жовтого борошнистого хробака та сарани для приготування продуктів харчування. Вони використовуються в протеїнових батончиках, кашах, пластівцях, замінниках м'яса, випічці і так далі.
В Австрії вже продаються бургери з котлетами, у складі яких черв'яки буффало (Eat For Future). На 38% м'ясо складається саме із перемелених личинок. Ціна делікатесу становить аж 6 євро (близько 250 гривень), а все через те, що поки що відсутні ферми з вирощування комах у великій кількості, щоб покривати всі потреби.
Тисячі видів комах уже вважаються їстівними, згодом їх буде набагато більше, але алергію ніхто не скасовував. До таких продуктів потрібно ставитись дуже обережно. Протягом 30 хвилин з моменту вживання продуктів з личинками, хробаками, у вас може статися анафілактичний шок - висипання на шкірі, утруднене дихання, різкі болі в животі і таке інше.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Нагадаємо, борщ буде ще смачнішим: як зробити просту заготівлю квасолі в томаті на зиму.
Як повідомляв "Знай.ua", виглядає апетитно, правда? Дивовижний рецепт пісного борщу з кількою та квасолею
Знай.ua писав, такий "мівіни" ти ще не їв: "швидка" вермішель з перчиком, яйцем і сиром на сковороді