Досвідчений ворог-алерголог Лілія Романюк постаралася прокоментувати офіційний дозвіл Євросоюзу, який у нас може не вкластися в голові.

Як виявилося, тепер у ЄС можна продавати та вживати в їжу... хробаків та цвіркунів. А все через те, що ці комахи не загрожують нашому здоров'ю.

Черв'яки. фото: Знай.ua
Черв'яки. фото: Знай.ua

Хоча варто відразу ж зазначити, що подібне рішення не можна назвати сенсацією через масове використання жовтого борошнистого хробака та сарани для приготування продуктів харчування. Вони використовуються в протеїнових батончиках, кашах, пластівцях, замінниках м'яса, випічці і так далі.

В Австрії вже продаються бургери з котлетами, у складі яких черв'яки буффало (Eat For Future). На 38% м'ясо складається саме із перемелених личинок. Ціна делікатесу становить аж 6 євро (близько 250 гривень), а все через те, що поки що відсутні ферми з вирощування комах у великій кількості, щоб покривати всі потреби.

Популярні новини зараз
Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Нашестя сарани, скріншот: YouTube
Нашестя сарани, скріншот: YouTube

Тисячі видів комах уже вважаються їстівними, згодом їх буде набагато більше, але алергію ніхто не скасовував. До таких продуктів потрібно ставитись дуже обережно. Протягом 30 хвилин з моменту вживання продуктів з личинками, хробаками, у вас може статися анафілактичний шок - висипання на шкірі, утруднене дихання, різкі болі в животі і таке інше.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, борщ буде ще смачнішим: як зробити просту заготівлю квасолі в томаті на зиму.

Як повідомляв "Знай.ua", виглядає апетитно, правда? Дивовижний рецепт пісного борщу з кількою та квасолею

Знай.ua писав, такий "мівіни" ти ще не їв: "швидка" вермішель з перчиком, яйцем і сиром на сковороді