Якщо ви шукали ідеальну, пікантну та дуже смачну намазку на грінки – цей рецепт для вас. Приготуйте хоч раз це часникове масло і вже не зможете відмовитися від нього більше. Розлітається на "ура" і дуже швидко, тому робіть подвійну порцію одразу.

Таке часникове масло готується дуже швидко і просто, а в результаті виходить неймовірна намазка на свіжий або підсмажений хліб. Унікальний рецепт підказала українська фуд-блогерка Валерія Велігура у своєму Instagram.

Часникове масло, кадр з відео
Часникове масло, кадр з відео

Які інгредієнти знадобляться:

  • 20 зубчиків часнику
  • 40 мл олії
  • 120 г вершкового масла
  • 5-10 г улюбленої зелені (кінза, кріп та інші)
  • 1 ч.л солі

Як приготувати смачну часникову олію:

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати
Показати ще

Очищений часник заливаємо олією і запікаємо 30 хв при 200 гр (можна в процесі кілька разів перемішати).

Зливаємо масло (можна використовувати для салату або щось на ньому підсмажити) та охолоджуємо часник до теплого стану.

У блендер кладемо холодне вершкове масло, часник, зелень, сіль і пробиваємо до однорідності. Кладемо у форму і зберігаємо в холодильнику. Така смачна намазка точно простоїть у холодильнику близько тижня і не втратить своїх смакових якостей.

Часникове масло, кадр з відео
Часникове масло, кадр з відео

Раніше ми писали про те, що ситний обід дітям до школи чи чоловіка на роботу: як приготувати просту запіканку з гречки та фаршу

Як повідомляв Знай.ua, близькі точно оцінять такий сніданок і попросять добавки: простий рецепт яблучно-морквяних сирників

Також портал Знай.ua писав, що краще за перчиків і грибів, обов'язково спробуйте: як приготувати фаршировані помідори в духовці.