Якщо ви любите гречку та курку, для вас є хороша новина – ці чудові продукти можна поєднати в одну страву. Запіканка готується дуже просто, а результат вразить навіть гурманів.

Таку запіканку можна давати дітям в школу або чоловіку на роботу, адже страва виходить досить ситною. Звичайно, в рецепт входить ще декілька інгредієнтів, які тільки покращать смак.

Запіканка з гречки та фаршу, фото sovkusom
Запіканка з гречки та фаршу, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Курячий фарш 200 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Гречка 300 г
  • Яйце 4 шт.
  • Молоко 200 мл
  • Печериці 200 г
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Твердий сир 100 г
  • Соняшникова олія за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Як приготувати:

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Насамперед подрібніть цибулю і обсмажте її на олії до прозорості. Далі додайте в сковороду курячий фарш. Злегка посоліть і поперчіть його. Смажте до напівготовності.

Гречану крупу відваріть до напівготовності в злегка підсоленій воді. У вас має вийти приблизно 300 г каші. Печериці подрібніть пластинками, а болгарський перець наріжте кільцями.

Тепер приготуйте заливку, змішавши у глибокій мисці яйця та молоко. Посоліть і поперчіть її до смаку. Сир натріть на середній тертці. Коли всі інгредієнти підготують, починайте формувати запіканку.

Запіканка з гречки та фаршу, фото sovkusom
Запіканка з гречки та фаршу, фото sovkusom

Першим шаром викладіть і розрівняйте у формі третину гречаної каші. На неї частина курячого фаршу. Далі рівним шаром викладіть частину печериць та кільця болгарського перцю. Повторюйте шари, доки не закінчаться інгредієнти. Залийте заготовку запіканки яєчною заливкою, посипте тертим сиром. Готуйте страву у розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.

Нагадаємо, який інгредієнт ніяк не повинен потрапити в котлети, щоб не зіпсувати смак: багато хто міг цього не знати

Раніше ми писали про те, що коли гості вже на порозі: рецепт швидкого листкового пирога з грибами і сиром

Як повідомляв Знай.ua, стояти годинами біля плити не доведеться: готуємо ліниве, але дуже смачне заливне з курки за 30 хвилин