Ти знаєш, що дріжджова випічка, як правило, може займати за своїм приготуванням дуже багато часу, але у нас з'явився цікавий рецепт швидких пампушок. Ці булочки можна приготувати швидко, вони виходять ніжними та буквально повітряними.

Рецептом пампушок із часниковим соусом поділився один із українських шефів, який часто ділиться у соціальних мережах цікавими способами приготування різноманітних страв.

Пампушки з часниковим соусом, скріншот: YouTube
Пампушки з часниковим соусом, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

Для тесту:

• Борошно - 350-400 г

Популярні новини зараз
Кінець скоро? Ліванська провидиця, що передбачила COVID-19, дала прогноз щодо війни в Україні Щоб розраховувати на субсидію потрібно заплатити: яка остаточна сума ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат
Показати ще

• Вода (тепла) – 230 г

• Мед - 1 ч. ложка

• Дріжджі свіжі пресовані – 15 г, або дріжджі сухі – 8 г

• Цукор – 1,5 ст. ложки

• Соль - 0,5 ч. ложки

• Олія - ​​3 ст. ложки

Для змащування:

Вода - 1 ст. ложка

Цукор - 1 ч. ложка (без гірки)

Для часникового соусу:

Часник - 3 зубчики

Вода - 1 ст. ложка

Олія - ​​1 ст. ложка

Сіль - 1 щіпка

Спосіб приготування

Спочатку готуємо тест. Свіжі дріжджі та цукор розім'яти ложкою до отримання рідкої маси (якщо використовуватимете сухі дріжджі, цей крок пропускайте).

Пампушки з часниковим соусом, скріншот: YouTube
Пампушки з часниковим соусом, скріншот: YouTube

У миску просіяти 3/4 борошна, додати сіль|соль|. По центру зробити лунку і влити теплу (температура повинна бути не вище 40 ° С) воду, олію, мед і дріжджову суміш.

Пампушки з часниковим соусом, скріншот: YouTube
Пампушки з часниковим соусом, скріншот: YouTube

Замісити тісто. Борошно додавати при необхідності. Вимішувати тісто на робочій поверхні протягом 10 хвилин|мінути| до гладкості.

Розділити тісто приблизно на рівні порції бажаного розміру. Сформувати з них кульки та викласти у форму для випічки (я використовувала сковороду діаметром 25 см).

Пампушки з часниковим соусом, скріншот: YouTube
Пампушки з часниковим соусом, скріншот: YouTube

Накрити пампушки рушником і дати їм відпочити 5-10 хвилин, тим часом розігріти духовку до 180°С. Через потрібний час відправити форму з пампушками в духовку і випікати 10 хвилин|мінути|.

Пампушки з часниковим соусом, скріншот: YouTube
Пампушки з часниковим соусом, скріншот: YouTube

Приготувати солодку воду для змащування: у невеликій ємності з'єднати цукор та воду. Перемішати, щоб|аби| цукор розчинився. Через 10 хвилин дістати пампушки з духовки і змастити солодкою водою (так вони краще рум'янитися).

Повернути пампушки в духовку і випікати ще 15-20 хвилин (час випікання залежить від розміру пампушок).

Пампушки з часниковим соусом, скріншот: YouTube
Пампушки з часниковим соусом, скріншот: YouTube

Приготувати часниковий соус: з'єднати подрібнений часник, олію, воду і дрібку солі. Перемішати. Дістати пампушки з духовки і дати їм охолонути. Смачні та ніжні швидкі пампушки з часниковим соусом готові.

Перед подачею можна полити їх часниковим соусом, а можна подати соус окремо, щоб гості самі вмочували в нього пампушки.

Нагадаємо, рецепт грибного жюльєну в тарталетках: ідеальний варіант закуски на святковий стіл.

Раніше повідомлялося, заради такого салату варто повертатися додому: рецепт у якому є і капуста, і огірки, і навіть перець.

Також, доступно, просто і смачно: паштет із квасолі, плавленого сиру та яйця.