Часто виникають ситуації, коли хочеться чогось смачненького, а довго стояти біля плити не хочеться.

Тому господині починають шукати нові рецепти, на приготування яких потрібно зовсім трохи часу та зусиль. Ідеальною стравою в цьому випадку стануть сирні палички. Готуються легко, а продукти знайдуться в кожному домі.

Сирні палички на кефірі. Фото: скрін
Сирні палички на кефірі. Фото: скрін

Інгредієнти, які знадобляться:

Кефір - 1 склянка

Популярні новини зараз
За це відключать газ: українці ризикують втратити блакитне паливо Коли бронювання вже не врятує: чому чоловіків можуть забрати до війська Українцям будуть по-новому вручати повістки: все зміниться з 16 липня Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів
Показати ще

Яйця - 2 яйця

Сіль - 1 ч.л (неповна)

Борошно - 450 грамів

Сир - 100 грамів

Цукор - щіпка

Зелень - за бажанням/15 грамів

Розпушувач - 10 грамів

Для початку необхідно збити яйця виделкою, після чого додати туди кефір та ретельно перемішати. В суміш додайте сіль та цукор, продовжуючи змішувати всі інгредієнти. На наступному етапі натріть твердий сир на середній тертці та додайте до яєчної маси з іншими інгредієнтами. Після цього ретельно вимішайте та додайте зелень. Це може бути петрушка, кріп, молода цибуля навіть в замороженому вигляді. В самому кінці потрібно всипати борошно та розпушувач, перемішати тісто та дістати з ємності, щоб вимісити тісто. Готове тісто повинно бути еластичним та не липнути до рук.

Сирні палички на кефірі. Фото: скрін
Сирні палички на кефірі. Фото: скрін

Щоб сформувати готові палички, розкатайте тісто до середньої товщини. Потім наріжте смугами, які вам будуть до вподоби. Сирі сирні палички викладіть на розкалену сковорідку та обсмажте на середньому вогні до золотистої скоринки. Зніміть готову страву та викладіть палички на паперовий рушник, щоб вийшла зайва олія. Після цього можна насолоджуватися смачними та ситними паличками. Подавати можна як самостійну страву, так із соусом чи з гарніром.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, навіть краще, ніж у бабусі: як приготувати соковиті фрикадельки із золотистою підливою за 30 хвилин

Раніше портал Знай інформував, ніжний гарбузовий пиріг, який ви повинні приготувати восени: простий рецепт

Також наш портал повідомляв, макарони по-флотськи, які не залишать байдужими: так ви не готували, рецепт улюблениці Ектора