Ягоди калини краще збирати після перших морозів, які позбавляють зайвої кислоти, а вживати в різних видах. Зокрема, можна приготувати смачну настоянку, що зігріває душу, та яка до того ж віддасть організму корисні властивості калини.

Калинову настоянку можна додавати в напої або вживати в чистому вигляді, все залежить від ваших уподобань. А ось до складу ягід входять вітаміни та мікроелементи, завдяки чому калина має лікувальні властивості. Рецепт дуже простий, впорається кожен.

Калина, скріншот: YouTube
Калина, скріншот: YouTube

Які інгредієнти знадобляться:

  • Калина 500 гр
  • Вода 280 мл
  • Мед 1 ст. л.
  • Спирт 200 мл

Як приготувати калинову настоянку:

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще
  1. Ягоди калини переберіть, відокреміть від грон, помийте і обсушіть на друшляку або паперовому рушнику. Перекладіть калину у дволітрову ємність. Додати мед.
  2. На кожні 200 мл спирту візьміть 280 мл води. Але пам'ятайте, що важливо саме до спирту додавати воду, а не навпаки. Долийте отриманий розчин спирту в калину з медом.
  3. Щільно закрийте ємність і сховайте у темне місце за кімнатної температури. Залишіть наполягати на два тижні.
  4. Дістаньте та процідіть у пляшки, приберіть у холодильник чи прохолодне місце.

Раніше ми писали про те, що незвичайний рецепт тертого пирога з калиною: обов'язково приготуйте цієї осені під чашку чаю

Як повідомляв Знай.ua, побалуйте себе смачним сніданком у вихідний: як приготувати солодкі грінки з яблуками

Також портал Знай.ua писав, що хрусткий салат, сметанно-часниковий соус або фарширована: 3 найкращі рецепти з гарбуза