Є один чудовий спосіб приготування пісного червоного борщу з буряком, солодким перцем та зеленню. Найкращий "десерт" для веганів.

Борщ виходить дуже ароматний, і з яскравим смаком. Також великий плюс цього рецепта в тому, що борщ без м'яса дуже швидко готується.

Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування у соціальних мережах.

Рецепт борщу без м'яса, скріншот: YouTube
Рецепт борщу без м'яса, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

Буряк – 1 шт.

Популярні новини зараз
За чоловіків візьмуться спецкомісії: кого перевірять відразу Кінець скоро? Ліванська провидиця, що передбачила COVID-19, дала прогноз щодо війни в Україні Як зменшити платіжку за світло, користуючись бойлером – українцям дали дієві поради Пенсіонерів змусять працювати на п’ять років довше – хто може забути про пенсію у 60 років
Показати ще

Перець солодкий – 1 шт.

Морква – 1-2 шт.

Картопля – 2-3 шт.

Цибуля ріпчаста - 1-2 шт.

Капуста білокачанна - 1/3 качана

Томатна паста – 1-2 ст. ложка

Олія - ​​3-4 ст. ложки

Лавровий лист – 1-2 шт.

Сіль за смаком

Перець – за смаком

Зелень - 1 пучок

Вода - 3 л

Спосіб приготування

Поставити на вогонь каструлю із водою. Довести до кипіння. Тим часом очистити, помити та нарізати соломкою буряки.

Рецепт борщу без м'яса, скріншот: YouTube
Рецепт борщу без м'яса, скріншот: YouTube

Очистити і помити цибулю та моркву. Половину моркви нарізати тонкою соломкою. Цибулю нарізати кубиками. Другу частину моркви натерти на великій тертці. Очистити, помити та нарізати шматочками картоплю.

У киплячу воду опустити буряки. Довести до кипіння. Варити 10 хв. Потім додати моркву соломкою, половину цибулі та картопля. Варити 10-15 хвилин.

Рецепт борщу без м'яса, скріншот: YouTube
Рецепт борщу без м'яса, скріншот: YouTube

Тим часом нарізати соломкою капусту. Помити, розрізати на частини солодкий перець. Очистити від насіння. Нарізати соломкою. Помити та дрібно нарізати зелень.

Рецепт борщу без м'яса, скріншот: YouTube
Рецепт борщу без м'яса, скріншот: YouTube

Розігріти сковороду, налити олію. У гарячу олію викласти другу частину цибулі та моркви. Гасити на середньому вогні 3-4 хвилини, періодично помішуючи. Додати томат. Перемішати. Гасити 2-3 хвилини на невеликому вогні.

Викласти в каструлю засмажку, капусту та солодкий перець. Посолити, поперчити. Додати лавровий лист. Варити червоний борщ без м'яса 10 хвилин|мінути| на невеликому вогні під кришкою. Додати зелень. Варити одну хвилину. Зняти з вогню. Дати настоятися борщу 20 хвилин. Червоний борщ без м'яса готовий.

Нагадаємо, сирне печиво "Гусині лапки" поверне вас у дитинство - простий рецепт домашньої випічки.

Раніше повідомлялося, незвичайний рецепт тертого пирога з калиною: обов'язково приготуйте цієї осені під чашку чаю.

Також, побалуйте себе смачним сніданком у вихідний: як приготувати солодкі грінки з яблуками.