Сезон гарбуза – привід побалувати себе цим овочем з всіма можливими поєднаннями.

Гарбуз смакує не тільки в солодких стравах, але пасує і до м'яса. Традиційно його готують з яловичиною, курятиною та свининою. Він зробить м'ясо соковитим та наповнить його приємним ароматом. Тож, варто спробувати цю страву чудового осіннього вечора.

Запіканка з картоплею, гарбузом та м'ясом. Фото:скрін
Запіканка з картоплею, гарбузом та м'ясом. Фото:скрін
Запечений гарбуз з картоплею та м'ясом. Фото: скрін

Для приготування запеченої курки та гарбуза варто підготувати такі інгредієнти:

Для початку картоплю та гарбуз варто очистити та помити. За час приготування продуктів, духовка повинна нагрітися до 180 градусів. Часник варто очистити та натерти, або пропустити через прес. В окремій посудині потрібно з’єднати олію рослинну, карі, цедру лимона та часник. За бажанням можна додати сушені приправи, такі як розмарин, або материнку. Якщо не любите, то достатньо і цих спецій. Стегна варто добре промити та покласти у форму для запікання. Перемішайте їх зі спеціями та натріть, щоб вони ввібралися.

Картоплю нарізати варто трохи дрібними шматочками, а гарбуз – великими.

Нарізка гарбуза. Фото: скрін
Нарізка гарбуза. Фото: скрін
Нарізка гарбуза. Фото: скрін

В мисці з’єднайте картоплю та гарбуз і перемішайте з спеціями, які залишились. Картоплю та гарбуз перекладіть в форму зі стегнами та перемішайте. Курка повинна бути зверху і знаходитись на подушці з овочів.

Запіканка з картоплею, гарбузом та м'ясом. Фото:скрін
Запіканка з картоплею, гарбузом та м'ясом. Фото:скрін
Запіканка з гарбузом та картоплею. Фото: скрін

Форму варто накрити кришкою, або фольгою та відправити до духовки. В духовці страва повинна знаходитись 45 хвилин, після чого зніміть фольгу та покладіть до духовки ще на 15 хвилин. Через 15 хвилин потрібно дістати курку та можна пробувати.

Нагадаємо, портал Знай інформував, чудовий грибний соус на вершках, яким ви не захочете ні з ким ділитися: рецепт на мільйон

Раніше на порталі Знай повідомлялося, лише 5 хвилин і готово: рецепт смачних козинаків, від яких всі залишаться в захваті

Також, наш портал інформував, осінь, що п'янить, не може бути депресивною: рецепти глінтвейну, пуншу та грогу, які піднімуть настрій