Конжутний козинак - улюблений смаколик не лише дорослих, а й дітей.

Приготувати вдома його можна дуже швидко, а головне легко. Для цього знадобиться бажання, 3 інгредієнти, які є в кожного вдома та трохи терпіння. Для козинаків можна використовувати насіння льону, соняшнику, гарбуза, горішки, якщо немає кунжуту. У випадку заміни рецепт не зміниться.

Козинаки з кунжуту. Фото: скріншот
Козинаки з кунжуту. Фото: скріншот
Козинак з кунжута. Фото: скрін

Необхідні інгредієнти:

Цукор - 200 грамів

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Кунжут - 120 грамів

Вершкове масло (82%) - 30 грамів.

Для приготування краще взяти посудину з товстим дном. Спочатку необхідно розтопити цукор до карамельного кольору. Робити це потрібно на маленькому вогні, щоб не було гіркого смаку. Необхідно постійно слідкувати, щоб цукор не підгорів. Коли колір стає карамельним додаємо вершкове масло та ретельно вимішуємо.

Козинаки з кунжуту. Фото: скріншот
Козинаки з кунжуту. Фото: скріншот
Козинак з кунжуту. Фото: скрін

Масло зробить козинаки більш м'якими. Після цього додаємо кунжут та швиденько перемішуємо.

Козинаки з кунжуту. Фото: скріншот
Козинаки з кунжуту. Фото: скріншот
Козинаки з кунжуту. Фото: скрін

Лист пергаменту змащуємо олією та виливаємо суміш, зверху накриваємо ще одним листом пергаменту та за допомогою качалки розрівнюємо тоненько. Поки смаколики ще гарячі необхідно розрізати на смужки, щоб в холодному вигляді було краще ламати. Після застигання розламуємо та складаємо в закритий посуд. Всього трішки часу і улюблений смаколик готовий.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, морквяний торт без випічки, цукру та яєць: рецепт для тих, хто хоче побалувати себе на дієті

Раніше портал Знай інформував, голубці більше ніхто не захоче: рецепт фаршированої цибулі

Також наш портал повідомляв, жодного попкорну більше не буде: простий рецепт хрустких чіпсів з крабових паличок