Конжутний козинак - улюблений смаколик не лише дорослих, а й дітей.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПриготувати вдома його можна дуже швидко, а головне легко. Для цього знадобиться бажання, 3 інгредієнти, які є в кожного вдома та трохи терпіння. Для козинаків можна використовувати насіння льону, соняшнику, гарбуза, горішки, якщо немає кунжуту. У випадку заміни рецепт не зміниться.
Необхідні інгредієнти:
Цукор - 200 грамів
Кунжут - 120 грамів
Вершкове масло (82%) - 30 грамів.
Для приготування краще взяти посудину з товстим дном. Спочатку необхідно розтопити цукор до карамельного кольору. Робити це потрібно на маленькому вогні, щоб не було гіркого смаку. Необхідно постійно слідкувати, щоб цукор не підгорів. Коли колір стає карамельним додаємо вершкове масло та ретельно вимішуємо.
Масло зробить козинаки більш м'якими. Після цього додаємо кунжут та швиденько перемішуємо.
Лист пергаменту змащуємо олією та виливаємо суміш, зверху накриваємо ще одним листом пергаменту та за допомогою качалки розрівнюємо тоненько. Поки смаколики ще гарячі необхідно розрізати на смужки, щоб в холодному вигляді було краще ламати. Після застигання розламуємо та складаємо в закритий посуд. Всього трішки часу і улюблений смаколик готовий.
Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, морквяний торт без випічки, цукру та яєць: рецепт для тих, хто хоче побалувати себе на дієті
Раніше портал Знай інформував, голубці більше ніхто не захоче: рецепт фаршированої цибулі
Також наш портал повідомляв, жодного попкорну більше не буде: простий рецепт хрустких чіпсів з крабових паличок