Друга половина осені - саме час для затишних вечорів під пледом з чашкою зігріваючого напою.

Глінтвейн

Фото: simplefoodrecipes
Фото: simplefoodrecipes

  • Червоного чи білого сухого вина – 0,5 л.
  • Мед (рідкий) - три столові ложки
  • Одне яблуко чи груша
  • Сок и цедра лимона
  • Гвоздика, кардамон, кориця - за смаком.

Вино налити в емальовану каструльку, поставити на плиту. Додати туди суміш спецій. Яблуко нарізати на кубики, апельсиновий чи лимонний сік разом із цедрою додати у вино.

Нагріте вино накрити кришкою, зняти з вогню і трохи настоятися. Процідити, додати|добавляти| мед і подавати.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода
Показати ще

Пунш

Фото: simplefoodrecipes
Фото: simplefoodrecipes

Це велика кількість різних алкогольних коктейлів, які містять фруктові соки. Спочатку це був гарячий напій із п'яти компонентів: туди входили ром, цукор, лимонний сік, гаряча вода та чай.

Що знадобиться:

  • Свіжий фруктовий сік - 750 мл.
  • Ром — 350 мл.
  • Чорний чай – дві чайні ложки.
  • Сік лимона.
  • Три столові ложки цукру.
  • Кориця, гвоздика - за смаком.
  • Цукор можна замінити медом, так ще смачнішим.

Кип'ятити пунш не варто, лише прогрівати.

Усі інгредієнти змішуємо в каструльці, ставимо на вогонь, прогріваємо та даємо настоятися. Алкоголь вливаємо останнім.

Грог

Фото: simplefoodrecipes
Фото: simplefoodrecipes

Цей напій з'явився в Англії як засіб від цинги, що його видавали морякам. Власне, це ром, розбавлений водою і лимонним соком, і цукром. Іноді ром заміняють коньяком, а цукор – медом.

Що знадобиться:

  • Коньяк - 100 мл.
  • Мед (рідкий) - дві столові ложки
  • Кориця, гвоздика, кардамон – за смаком
  • Готовий чорний чай – 400 мл.
  • Небагато лимона.

Алкоголь заливаємо гарячою водою, а чи не навпаки. У заварник кладуть заварку та додають спеції. У чашку наперед кладуть мед, сік лимона, доливають гарячий чай і порцію коньяку.

Нагадаємо, що жодного попкорну більше не буде: простий рецепт хрустких чіпсів із крабових паличок.

Раніше ми повідомляли, що після цього мої діти полюбили перловку: рецепт каші з м'ясом, що не відрізняється від ресторанних страв.