Друга половина осені - саме час для затишних вечорів під пледом з чашкою зігріваючого напою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГлінтвейн
- Червоного чи білого сухого вина – 0,5 л.
- Мед (рідкий) - три столові ложки
- Одне яблуко чи груша
- Сок и цедра лимона
- Гвоздика, кардамон, кориця - за смаком.
Вино налити в емальовану каструльку, поставити на плиту. Додати туди суміш спецій. Яблуко нарізати на кубики, апельсиновий чи лимонний сік разом із цедрою додати у вино.
Нагріте вино накрити кришкою, зняти з вогню і трохи настоятися. Процідити, додати|добавляти| мед і подавати.
Пунш
Це велика кількість різних алкогольних коктейлів, які містять фруктові соки. Спочатку це був гарячий напій із п'яти компонентів: туди входили ром, цукор, лимонний сік, гаряча вода та чай.
Що знадобиться:
- Свіжий фруктовий сік - 750 мл.
- Ром — 350 мл.
- Чорний чай – дві чайні ложки.
- Сік лимона.
- Три столові ложки цукру.
- Кориця, гвоздика - за смаком.
- Цукор можна замінити медом, так ще смачнішим.
Кип'ятити пунш не варто, лише прогрівати.
Усі інгредієнти змішуємо в каструльці, ставимо на вогонь, прогріваємо та даємо настоятися. Алкоголь вливаємо останнім.
Грог
Цей напій з'явився в Англії як засіб від цинги, що його видавали морякам. Власне, це ром, розбавлений водою і лимонним соком, і цукром. Іноді ром заміняють коньяком, а цукор – медом.
Що знадобиться:
- Коньяк - 100 мл.
- Мед (рідкий) - дві столові ложки
- Кориця, гвоздика, кардамон – за смаком
- Готовий чорний чай – 400 мл.
- Небагато лимона.
Алкоголь заливаємо гарячою водою, а чи не навпаки. У заварник кладуть заварку та додають спеції. У чашку наперед кладуть мед, сік лимона, доливають гарячий чай і порцію коньяку.
Нагадаємо, що жодного попкорну більше не буде: простий рецепт хрустких чіпсів із крабових паличок.
Раніше ми повідомляли, що після цього мої діти полюбили перловку: рецепт каші з м'ясом, що не відрізняється від ресторанних страв.