Дивно, але навіть під кінець жовтня у багатьох із нас досі можуть лежати величезні "кабаки". Ці овочі, як уже традиційно заведено, віддають у подарунок добрі родичі або навіть сусіди. Багато людей і справді не знають, що з ними робити. Адже тисячу банок не закриєш.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСпеціально з цієї нагоди ми приготували для вас, наші дорогі читачі, "солодкий" рецепт. Пропонуємо вам зварити варення з кабачків.
Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування смачних страв у соціальних мережах.
Ті, хто колись пробував такий десерт, кажуть, що воно схоже на ананас. Все одно, твої гості не відразу зрозуміють, що ж це за "фрукт" такий. В даному випадку скажете, що це – овоч.
Що нам потрібно з продуктів:
• кабачки - 1 кг;
• цукор – 400-800 г;
• лимон - 2 шт.
Спосіб приготування варення з кабачків
Кабачки вимити, очистити від шкіри, нарізати на шайби, прибрати серцевину з насінням. Нарізати на шматочки завбільшки з фалангу великого пальця (на руці).
Засипати шматочки цукровим піском і дати постояти годин 10. В результаті отримайте море сиропу з шматочками кабачків, що плавають.
Довести до кипіння на повільному вогні, варити 10 хвилин і відставити на 5 годин. Повторити процес ще двічі - при останньому варінні покладіть лимони, нарізані шматочками і розмелені в блендері з невеликою кількістю цукрового піску.
Можна провернути через м'ясорубку, якщо нема блендера. Варіння продовжувати до оптимального загущення соку - стійка крапля на блюдечку. Насолоджуйтесь самі та пригощайте ваших гостей.
Нагадаємо, лише 5 хвилин і готово: рецепт смачних козинаків, від яких усі залишаться у захваті.
Раніше повідомлялося, шалений грибний соус на вершках, яким ви не захочете ні з ким ділитися: рецепт на мільйон.
Також, якщо пюрешка вже набридла: суддя "Майстер Шеф" поділився рецептом ароматної сирної картоплі.