Дивно, але навіть під кінець жовтня у багатьох із нас досі можуть лежати величезні "кабаки". Ці овочі, як уже традиційно заведено, віддають у подарунок добрі родичі або навіть сусіди. Багато людей і справді не знають, що з ними робити. Адже тисячу банок не закриєш.

Спеціально з цієї нагоди ми приготували для вас, наші дорогі читачі, "солодкий" рецепт. Пропонуємо вам зварити варення з кабачків.

Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування смачних страв у соціальних мережах.

Варення з кабачків, скріншот: YouTube
Варення з кабачків, скріншот: YouTube

Ті, хто колись пробував такий десерт, кажуть, що воно схоже на ананас. Все одно, твої гості не відразу зрозуміють, що ж це за "фрукт" такий. В даному випадку скажете, що це – овоч.

Популярні новини зараз
Ходять по квартирах і штрафуватимуть: українців покарають за підключення побутових приладів - подробиці Українцям готують нове подорожчання: ще одна комунальна послуга зросте на 30% У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом Вибачте, банк безсилий: у клієнтів "Привату" зникають з карт останні гроші
Показати ще

Що нам потрібно з продуктів:

• кабачки - 1 кг;

• цукор – 400-800 г;

• лимон - 2 шт.

Варення з кабачків, скріншот: YouTube
Варення з кабачків, скріншот: YouTube

Спосіб приготування варення з кабачків

Кабачки вимити, очистити від шкіри, нарізати на шайби, прибрати серцевину з насінням. Нарізати на шматочки завбільшки з фалангу великого пальця (на руці).

Засипати шматочки цукровим піском і дати постояти годин 10. В результаті отримайте море сиропу з шматочками кабачків, що плавають.

Варення з кабачків, скріншот: YouTube
Варення з кабачків, скріншот: YouTube

Довести до кипіння на повільному вогні, варити 10 хвилин і відставити на 5 годин. Повторити процес ще двічі - при останньому варінні покладіть лимони, нарізані шматочками і розмелені в блендері з невеликою кількістю цукрового піску.

Варення з кабачків, скріншот: YouTube
Варення з кабачків, скріншот: YouTube

Можна провернути через м'ясорубку, якщо нема блендера. Варіння продовжувати до оптимального загущення соку - стійка крапля на блюдечку. Насолоджуйтесь самі та пригощайте ваших гостей.

Нагадаємо, лише 5 хвилин і готово: рецепт смачних козинаків, від яких усі залишаться у захваті.

Раніше повідомлялося, шалений грибний соус на вершках, яким ви не захочете ні з ким ділитися: рецепт на мільйон.

Також, якщо пюрешка вже набридла: суддя "Майстер Шеф" поділився рецептом ароматної сирної картоплі.