У супермаркетах є великий вибір перекусів, які нібито мають бути "корисними". Одні з таких – злакові батончики. Їх часто називають "фітнес", а також рекомендують їсти на дієті або на спорті, але це обман.

У складі більшості батончиків є підсилювачі смаку, пальмова олія, консерванти, цукор, глюкоза. Тому краще приготувати домашні з натуральних інгредієнтів.

Злакові батончики, фото kashevarnya
Злакові батончики, фото kashevarnya

Незважаючи на те, що у складі лише вівсянка, батончики виходять м'якими всередині та ароматними. Також їх можна поринути у розтоплений шоколад, а замість кураги використовувати будь-які інші сухофрукти.

Інгредієнти на 14 штук:

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще
  • Вівсяні пластівці - 150 г
  • Курага - 100 г
  • Горіхи - 60 г
  • Мед - 40 г
  • Рослинна олія - ​​20 г

Як приготувати:

Використовуйте цілісні вівсяні пластівці, які потрібно варити 5-7 хвилин, тому що в пластівцях швидкого приготування відсутні корисні волокна та мінерали, водночас вміст крохмалю в таких пластівцях високий.

Вівсяні пластівці, горіхи, сушені абрикоси перемолоти в блендері або пропустити через м'ясорубку. Додати до подрібнених інгредієнтів мед та олію, і ретельно перемішати.

З отриманої маси сформувати цукерки руками чи за допомогою спеціальних форм. Відправити батончики в розігріту до 180 градусів духовку та випікати 20 хвилин.

Нагадаємо, голубці більше ніхто не захоче: рецепт фаршированої цибулі

Раніше ми писали про те, що морквяний торт без випічки, цукру та яєць: рецепт для тих, хто хоче побалувати себе на дієті

Як повідомляв Знай.ua, варення одразу з 6 фруктів: такого точно не їли ваші знайомі і ви зможете здивувати всіх рецептом