Смачні десерти та випічку можна приготувати без олії, яєць та цукру. Саме в цьому перевага морквяного торта, який підходить навіть для тих, хто дотримується дієти.

Користь моркви заперечувати не можна, а у поєднанні з фініками, волоським горіхом та іншими інгредієнтами – вона буквально зростає в рази. До того ж цей рецепт простий та дієтичний, без цукру та шкідливих продуктів.

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Інгредієнти:

  • Морква 5 шт.
  • Кориця 0,5 ч. л
  • Мелений імбир 2 дріб.
  • Мускатний горіх 1 дріб.
  • Кокосова стружка 1 скл.
  • Фініки 1 скл.
  • Волоські горіхи 1 скл.
  • Йогурт 300 л
  • Стевія за смаком
  • Рисове борошно 3 ч. л.

Процес приготування:

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з дрібними отворами. Віджимаємо моркву від зайвої вологи. Поміщаємо її у глибоку ємність.

Подрібнюємо волоські горіхи до стану дрібної крихти, використовуючи блендер. Замочуємо фініки на 10 хвилин у теплій воді. Видаляємо кісточки. Викладаємо фініки у чашу блендера до горіхів. Перебиваємо до однорідної маси.

Горіхово-фінікову кашку додаємо до натертої моркви. Всипаємо кокосову стружку та мелену корицю. Додаємо імбирний порошок та мускатний горіх. Перемішуємо усі інгредієнти. Потім перебиваємо їх занурювальним блендером до однорідності.

Готуємо крем. В окремій глибокій ємності з'єднуємо густий йогурт з рисовим борошном та підсолоджувачем. Добре перемішуємо всі інгредієнти.

Морквяний торт без випічки, фото sovkusom
Морквяний торт без випічки, фото sovkusom

Формуємо торт. Викладаємо на блюдо перший шар з морквяної маси, формуючи круглий корж. Змащуємо його кремом. Потім формуємо такий самий корж із моркви (тільки робимо це на робочій поверхні, застеленій харчовою плівкою). Акуратно переносимо корж та викладаємо його на крем.

Збираємо торт, чергуючи таким чином шари. Зверху викладаємо крем. Відправляємо його на півгодини до холодильника.

Нагадаємо, прикрасить не лише святковий стіл: лінивий рулет з курки та сиру

Раніше ми писали про те, що готуємо ресторанну страву на домашній кухні: салат із запічного гарбуза із сиром фета

Як повідомляв Знай.ua, 3 інгредієнти та 15 хвилин часу: рецепт цукерок "Рафаелло", які не зашкодять фігурі