Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які ще не придумали, як зігрітися у ці прохолодні дні жовтня, ми маємо чудовий рецепт. Вирушайте на кухню – у плити буде дуже тепло.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа цей раз пропонуємо приготувати за дуже швидким рецептом смачне листкове тісто. Можна впоратися за 5 хвилин. Якщо ви не вірите, то спробуйте, у вас ще й час на "помити посуд" залишиться.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться свіжими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
Олія вершкове (холодна) - 100 г
Борошно – 100 г (2/3 склянки ємністю 250 мл) + для роботи з тестом
Вода (холодна) – 50 мл
Сіль - 1 щіпка
Спосіб приготування
Для цього рецепту всі продукти мають бути холодними, навіть сіль. А якщо серйозно, достатньо, щоб олія була з холодильника. В першу чергу відправляємо масло, борошно та сіль у чашу блендера з насадкою-ніж.
Прокручуємо кілька секунд, до утворення великих крихт. Додаємо крижану воду і ще раз добре прокручуємо. Вже виходить тісто. Стіл припилюємо борошном.
Отримане тісто дістаємо на стіл. Додаємо ще муки. Формуємо і розкочуємо тісто качалкою прямокутний пласт товщиною 2-3 мм.
Загортаємо тісто у щільний рулет. Рулетик трохи розплющуємо, вирівнюємо. Трохи припилюємо борошном, злегка розкочуємо качалкою в довжину.
Залишається щільно згорнути "равлик". Загортаємо її в плівку і прибираємо до використання в холодильник (тісто має провести мінімум 30 хвилин в холодильнику або 10 в морозильній камері) - масло має ще раз застигнути.
Таке тісто добре зберігається у замороженому вигляді, тому у мене завжди є невеликий запас. Можна використовувати його протягом тижня. Для використання виймаємо тісто з холодильника, укладаємо на робочу поверхню швом донизу та розкочуємо в пласт. Для випікання краще не придумаєш.
Перекладаємо тісто на підготовлений лист, ділимо порційно, зверху викладаємо начинку і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо за 200 градусів до золотистого кольору, кілька хвилин.
Нагадаємо, ароматне сирне печиво з кисло-солодкою начинкою: у захваті залишаться усі.
Раніше повідомлялося, незвичайний плов у гарбузі, який перевершить усі страви на святі: приготуйте для рідних та друзів.
Також, простий рецепт торта без випічки, який не соромно подати гостям: приготуйте, коли відключать світло.