Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які ще не придумали, як зігрітися у ці прохолодні дні жовтня, ми маємо чудовий рецепт. Вирушайте на кухню – у плити буде дуже тепло.

На цей раз пропонуємо приготувати за дуже швидким рецептом смачне листкове тісто. Можна впоратися за 5 хвилин. Якщо ви не вірите, то спробуйте, у вас ще й час на "помити посуд" залишиться.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться свіжими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Рецепт листкового тіста, скріншот: YouTube
Рецепт листкового тіста, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

Олія вершкове (холодна) - 100 г

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Борошно – 100 г (2/3 склянки ємністю 250 мл) + для роботи з тестом

Вода (холодна) – 50 мл

Сіль - 1 щіпка

Рецепт листкового тіста, скріншот: YouTube
Рецепт листкового тіста, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Для цього рецепту всі продукти мають бути холодними, навіть сіль. А якщо серйозно, достатньо, щоб олія була з холодильника. В першу чергу відправляємо масло, борошно та сіль у чашу блендера з насадкою-ніж.

Прокручуємо кілька секунд, до утворення великих крихт. Додаємо крижану воду і ще раз добре прокручуємо. Вже виходить тісто. Стіл припилюємо борошном.

Отримане тісто дістаємо на стіл. Додаємо ще муки. Формуємо і розкочуємо тісто качалкою прямокутний пласт товщиною 2-3 мм.

Загортаємо тісто у щільний рулет. Рулетик трохи розплющуємо, вирівнюємо. Трохи припилюємо борошном, злегка розкочуємо качалкою в довжину.

Рецепт листкового тіста, скріншот: YouTube
Рецепт листкового тіста, скріншот: YouTube

Залишається щільно згорнути "равлик". Загортаємо її в плівку і прибираємо до використання в холодильник (тісто має провести мінімум 30 хвилин в холодильнику або 10 в морозильній камері) - масло має ще раз застигнути.

Рецепт листкового тіста, скріншот: YouTube
Рецепт листкового тіста, скріншот: YouTube

Таке тісто добре зберігається у замороженому вигляді, тому у мене завжди є невеликий запас. Можна використовувати його протягом тижня. Для використання виймаємо тісто з холодильника, укладаємо на робочу поверхню швом донизу та розкочуємо в пласт. Для випікання краще не придумаєш.

Перекладаємо тісто на підготовлений лист, ділимо порційно, зверху викладаємо начинку і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо за 200 градусів до золотистого кольору, кілька хвилин.

Нагадаємо, ароматне сирне печиво з кисло-солодкою начинкою: у захваті залишаться усі.

Раніше повідомлялося, незвичайний плов у гарбузі, який перевершить усі страви на святі: приготуйте для рідних та друзів.

Також, простий рецепт торта без випічки, який не соромно подати гостям: приготуйте, коли відключать світло.