Більшість людей не любить занадто солодких десертів, або намагається обмежувати цукор в раціоні через різні причини. Багато хто вважає, що можна просто скоротити кількість цукру в рецепті улюбленого десерту та отримати очікуваний результат.

Цукор, кадр з відео
Цукор, кадр з відео

Кондитерка Маруся Манько на своїй інстаграм-сторнінці розповіла, чи можна це робити без шкоди для смаку та текстури.

За її словами, далеко не всі знають, що цукор у випічці використовується не тільки для підсолоджування, але й виконує набагато більше функцій. Так, крім солодкості, він надає випічці:

  • вологість;
  • колір;
  • ніжність.

Крім того, від продовжує термін зберігання.

Популярні новини зараз
Російські окупанти готують висадку в обласному центрі: людей попередили про нову загрозу ПриватБанк встановлює обмеження: що загрожує пенсіонерам Частині пенсіонерів не зарахують ціле десятиліття стажу: про що варто знати Банки встановлять контроль за рахунками пенсіонерів: кому ПФУ може припинити виплати
Показати ще

"Занадто мало цукру, крім того, що впливає на смак і колір, може зробити випічку жорсткою, виводячи з рівноваги формулу балансу", - зауважує кондитерка.

Де не слід зменшувати кількість цукру?

Експертка не радить це робити у:

  • десертах, в яких цукор відповідає за текстуру та щільність (це нуга, зефір, карамель, пташине молоко тощо);
  • тісті.

    Зефір, скріншот: Youtube
    Зефір, скріншот: Youtube

Де можна зменшувати кількість цукру?

Натомість, за словами Марусі Манько, можна значно обмежити кількість цукру у:

  • майже всіх начинках (компоте, конфі, суфле, мусі, кулі тощо);
  • майже у всіх кремах (а при приготуванні деяких можна взагалі обійтись без цукру);
  • фланах, чизкейках тощо.

    Полуничний чізкейк, кадр з відео
    Полуничний чізкейк, кадр з відео

Раніше портал Знай писав про рецепт чизкейк з абрикосами: шматочок сонячного літа на тарілці.

Крім того, ми повідомляли, як зварити вдома крутіший напій, ніж у самій хіпстерській кав'ярні 3 хвилі.

Також портал інформував про рецепт літної сирної запіканки з ягодами та сметанною хмарою: соковитість та ніжність у кожному шматочку.