Абрикосовий чизкейк - вишуканий варіант для ласунів. Його можна приготувати навіть для святкового столу - гості точно залишаться задоволеними.

Чизкейк з абрикосами: фото скрін Ютуб
Чизкейк з абрикосами: фото скрін Ютуб

Для приготування тіста знадобляться наступні продукти:

  • 400 г пшеничного борошна;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 250 г маргарину;
  • 1 яйце;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • жир для змащування форми.

Для сирної маси треба підготувати:

  • 500 г напівжирного білого сиру;
  • 500 г вершкового сиру;
  • 5 яєць;
  • 200 г вершкового масла;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 2 столові ложки картопляного крохмалю;
  • дрібку солі;
  • жир для змащування форми.

Додатково знадобиться пів кілограму свіжих абрикосів.

Популярні новини зараз
Пенсійна амністія, а не індексація: хто отримає по 2 тисячі гривень додатково щомісяця В Україні посилять мобілізацію чоловіків віком від 50 років – названі умови Заберуть житло навіть з документами: українцям скасовують право власності – причини
Показати ще

Приготування

Маргарин подрібніть на борошно, цукрову пудру, розпушувач, ванільний цукор та яйце. Швидко замісіть гладке тісто. Розділіть його на дві частини: одну трохи більшу, іншу меншу. Загорніть обидві частини у фольгу та поставте в морозилку на 2 години.

Чизкейк з абрикосами: фото скрін Ютуб
Чизкейк з абрикосами: фото скрін Ютуб

Ретельно натріть сир. Збийте масло з цукровою пудрою до пишної маси. Додайте жовтки по одному, постійно збиваючи вінчиком. Потім додайте мелений сир, крохмаль і ретельно перемішайте.

Збийте яєчні білки з дрібкою солі та обережно вмішайте їх у сирну суміш.

Очистіть абрикоси від шкірки, вийміть кісточки та наріжте товстими скибочками.

Застеліть форму для випікання пергаментним папером і змастіть його маслом. Викладіть на дно більшу частину тіста, обережно притискаючи його до країв. Вилийте сирну суміш. Зверху викладіть абрикоси, злегка притискаючи їх. Посипте верх рештою тертого тіста - це буде крихта.

Поставте в розігріту до 180°C духовку та випікайте приблизно одну годину. Після випікання залиште дверцята духовки відчиненими, щоб десерт повністю охолонув.

Смачний чизкейк готовий! Можна кликати всіх до столу та насолоджуватись.

Абрикоси, скріншот: YouTube
Абрикоси, скріншот: YouTube

Раніше портал Знай писав про рецепт, що підкорив господинь: консервовані кабачки в томатному соку на зиму, які ніколи не залишаються у коморі.

Крім того, ми повідомляли про простий рецепт шоколадної ковбаси: десерт, перевірений часом, поверне вас у дитинство.

Також портал інформував про стерилізацію банок для закруток: як не допустити "взриву" консервації та вибрати найкращий спосіб.