Квас, комбуча та інші прохолодні напої чудово втамовують спрагу в спекотні дні, але іноді хочеться чогось м’якого та легкого на смак. У такі моменти порятунком стають свіжі літні ягоди, з яких легко приготувати смачний ягідний смузі. Рецепт опубліковано на сайті українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Євген Клопотенко
Євген Клопотенко

Для смузі можна брати будь-які ягоди на свій смак. За рецептом Клопотенка до нього входять полуниця, малина та червона порічка. До цієї суміші також чудово підійдуть чорниця або ожина.

"Якщо під рукою немає свіжих ягід, можна сміливо брати заморожені - у такому вигляді напій вийде ще більш відсвіжним. Якщо вам здасться, що смак трохи кислуватий, додайте трохи меду або сиропу агави - він пом’якшить кислоту", - радить кулінар.

Як зазначив Клопотенко, зробити смузі більш поживним можна дуже просто. Для цього достатньо додати порцію протеїну в порошку або трохи грецького йогурту - він надасть напою кремової текстури.

Популярні новини зараз
Новий етап мобілізації у серпні: хто з українців – пріоритетна ціль для ТЦК Заплатили — і стали боржниками: українцям пояснили підступну помилку у платежах за газ Заберуть до 20% вашої пенсії: пенсіонерів застерегли від втрати частини грошей ТЦК почали вилучати права на блокпостах: адвокат пояснила, що потрібно робити
Показати ще

"А якщо додати трохи шпинату або кейлу, смузі стане ще й більш вітамінним. Готові до експериментів? Тоді додайте до напою дрібку ванілі або кориці - вони додадуть смузі цікаву нотку", - підкреслив він.

Рецепт ягідного смузі від Євгена Клопотенка

Інгредієнти:

  • 100 г малини;
  • 100 г полуниці;
  • 50 г порічки;
  • 50 мл охолодженої води.

Спосіб приготування:

Спосіб приготування: У чаші блендера подрібніть ягоди з водою до однорідної консистенції. Напій готовий до вживання. За бажанням подавайте смузі з льодом.

Ягоди на ринку, фото з відкритих джерел
Ягоди на ринку, фото з відкритих джерел