У спекотні літні дні одним із найулюбленіших ласощів як для дітей, так і для дорослих є морозиво. Проте серед великого асортименту в магазинах важко знайти якісний десерт без шкідливих добавок. Знай.ua ділиться рецептом натурального морозива, яке можна приготувати в домашніх умовах.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Класичний пломбір
Інгредієнти:
- 33% вершки – 400 г;
- згущене молоко – 200 г;
- ванільний цукор – 1 ч.л.
Спосіб приготування: влийте вершки в суху та чисту миску округлої форми. Додайте чайну ложку ванільного цукру. Почніть збивати масу за допомогою блендера, поступово збільшуючи швидкість, поки не утвориться стійка піна. Після цього тонкою цівкою починайте вводити згущене молоко, не припиняючи збивання.
Коли вся згущенка буде додана, продовжуйте збивати до отримання однорідної консистенції, після чого зупиніть блендер. Для заморожування використовуйте невисокий пластиковий контейнер із щільною кришкою. За допомогою силіконової лопатки акуратно перекладіть збиту масу у місткість, розрівняйте поверхню, накрийте кришкою й поставте у морозильну камеру. Заморожуйте не менше 5 годин до повного застигання.
Плодово-ягідне морозиво
Інгредієнти:
- 1 стиглий банан;
- жменя будь-яких ягід;
- 0,5 ст. питного йогурту без наповнювача.
Спосіб приготування: подрібніть банан разом з ягодами за допомогою блендера до однорідного пюре. Додайте йогурт і ще раз добре перемішайте до гладкої маси. Розлийте суміш по формочках і помістіть у морозильну камеру до повного замерзання. Щоб легко дістати готове морозиво, потримайте формочки під струменем теплої води 20–30 секунд. Після цього обережно вийміть та насолоджуйтесь охолодженим десертом.
Шоколадне морозиво
Інгредієнти:
- гіркий шоколад – 100 г;
- молоко – 300 г;
- цукор - 80 г;
- яєчні жовтки – 3 шт.;
- вершки жирні – 300 г.
Спосіб приготування:
поламайте шоколад на невеликі шматочки й покладіть у каструлю, додавши молоко. Поставте на середній вогонь і підігрівайте, доки шоколад повністю не розчиниться. Потім остудіть отриману суміш. В окремій посудині збийте жовтки з цукром до однорідного стану. Обережно влийте до жовтків остигле шоколадне молоко, перемішайте і знову поставте на плиту. Варіть 3–4 хвилини на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки маса не почне загущуватися.
Поставте каструлю в миску з холодною водою, щоб швидше охолодити крем. Тим часом збийте вершки міксером до пишної, повітряної текстури. З’єднайте їх з охолодженою шоколадно-молочною масою. Перекладіть отриману суміш у форму, накрийте харчовою плівкою й поставте в морозильну камеру щонайменше на 4 години.
- Нагадаємо, TikTok-рецепт змусив людей масово "змітати" огірки: у цілій країні тепер дефіцит овочів.
- Раніше ми писали про руасан-онігірі , круасан-тако і навіть куб.
- Крім того, експерти розповіли, чому яловичина у вас "гумова" і як зробити її м'якою без чарів, навіть якщо купили по акції.