Відомий український кулінар Євген Клопотенко розкрив свій рецепт вишневого варення, яке стане ідеальним доповненням до будь-якої випічки чи десерту.

"Коли починається сезон вишні, ми завжди не знаємо, за що хапатися в першу чергу. Чи то ліпити вареники, чи то варити компот, чи заморожувати ягоди. Щоб зберегти улюблений смак надовго, пропоную приготувати вишневе варення", - зазначив Клопотенко.

Євген Клопотенко
Євген Клопотенко

За його словами, таке варення чудово підходить до тостів чи оладок. Також його можна додати в пломбір або тертий пиріг.

"Як би дивно це не звучало, але варення любить спеції. Бадьян, гострий перець, імбир, корицю. Лише кілька зірочок бадьяну чи дрібка меленого імбиру, паличка кориці можуть підняти смак вашого улюбленого варення на щабель вище", - зазначив кулінар.

Популярні новини зараз
Повісток можна не боятися: низку українців звільнять у липні від мобілізації – кому пощастить Гороскоп на тиждень 30 червня-5 липня для всіх знаків Зодіаку: напад на Раків, таємниці Овнів та байдужість Риб ТЦК підуть з рейдами на ухилянтів: де шукутимуть порушників мобілізації Українцям приготували нову виплату у 4 тис. гривень, але не всім: хто потрапить у списки "обраних"
Показати ще

Інгредієнти:

  • вишня без кісточок - 1 кг:
  • цукор - 600 г;
  • кориця – 2 палички.

Спосіб приготування:

За його словами, таке варення чудово підходить до тостів чи оладок. Також його можна додати в пломбір або тертий пиріг.

"Як би дивно це не звучало, але варення любить спеції. Бадьян, гострий перець, імбир, корицю. Лише кілька зірочок бадьяну чи дрібка меленого імбиру, паличка кориці можуть підняти смак вашого улюбленого варення на щабель вище", - зазначив кулінар.

Вишня в желе, кадр з відео
Вишня в желе, кадр з відео