Відомий український кулінар Євген Клопотенко розкрив свій рецепт вишневого варення, яке стане ідеальним доповненням до будь-якої випічки чи десерту.

"Коли починається сезон вишні, ми завжди не знаємо, за що хапатися в першу чергу. Чи то ліпити вареники, чи то варити компот, чи заморожувати ягоди. Щоб зберегти улюблений смак надовго, пропоную приготувати вишневе варення", - зазначив Клопотенко.

Євген Клопотенко
Євген Клопотенко

За його словами, таке варення чудово підходить до тостів чи оладок. Також його можна додати в пломбір або тертий пиріг.

"Як би дивно це не звучало, але варення любить спеції. Бадьян, гострий перець, імбир, корицю. Лише кілька зірочок бадьяну чи дрібка меленого імбиру, паличка кориці можуть підняти смак вашого улюбленого варення на щабель вище", - зазначив кулінар.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають нову грошову допомогу: кому, коли та скільки виплатять "Бабине літо" повертається? Коли в Україні знову потеплішає, прогноз погоди на жовтень Українським водіям готують нові штрафи з 1 листопада: за що каратимуть Готують потужний обстріл: експерт спрогнозував дату наступної масованої атаки
Показати ще

Інгредієнти:

  • вишня без кісточок - 1 кг:
  • цукор - 600 г;
  • кориця – 2 палички.

Спосіб приготування:

За його словами, таке варення чудово підходить до тостів чи оладок. Також його можна додати в пломбір або тертий пиріг.

"Як би дивно це не звучало, але варення любить спеції. Бадьян, гострий перець, імбир, корицю. Лише кілька зірочок бадьяну чи дрібка меленого імбиру, паличка кориці можуть підняти смак вашого улюбленого варення на щабель вище", - зазначив кулінар.

Вишня в желе, кадр з відео
Вишня в желе, кадр з відео