Літо - пора простих та поживних страв зі свіжих овочів. І сьогоднішньою "героїнею" стане капуста - хрустка, соковита і, що немаловажно, доступна для кожного гаманця. Страви з нею не тільки смачні, а й дуже корисні для здоров'я.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля приготування апетитних капустяних котлет треба підготувати наступний набір продуктів:
- кілограм капусти;
- 100 г борошна;
- одну цибулину;
- два зубчики часнику;
- два яйця;
- чайну ложку солі та менше половини чайної ложки перцю;
- олію для смаження (приблизно 30 мл);
- літр води.
Спочатку наріжте капусту на шматочки та занурьте в киплячу воду. Відварюйте протягом 20 хвилин, а потім дістаньте з води та дайте трохи охолонути.
Поки капуста вариться, обсмажте дрібно нарізаний часник та цибулю на рослинній олії до золотистого кольору. Додайте до капусти борошно, сіль, перець, обсмажений часник та цибулю та гарно все перемішайте. Потім додайте яйця та знов ретельно все перемішайте.
Сформуйте невеличкі котлетки та обсмажте їх у пательні до золотистої скоринки. Щоб капустяна суміш менше прилипала до рук, трохи змочіть їх водою. Для видалення залишків олії після приготування покладіть котлети на паперовий рушник.
Подавати такі котлетки можно з улюбленим соусом, в гарячому або охолодженому вигляді. Вони дійсно смачні, поживні, а з приготуванням справиться навіть не дуже досвідчений кулінар.
Нагадаємо, раніше портал Знай писав про смачні страви для спекотних днів Врятують не лише від голоду, а й спеки: рецепти знаменитих холодних супів.
Також портал розповідав Додадуть енергії та сил на весь день: рецепти корисних літніх напоїв з полуниці.
Крім того, ми не забули про любителів морозива Без добавок та ГМО: як приготувати вдома натуральне морозиво - рецепти.