У спекотні літні дні ідеальним варіантом для обіду або вечері стане холодний суп. Ця страва охолодить вас і допоможе втамувати відчуття голоду. Знай.ua ділиться рецептами супів, які стали відомими на весь світ.

Іспанський суп "Гаспачо"

Інгредієнти:

  • перець болгарський – 3 шт.;
  • помідори – 1-1,5 кг;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • чабата – 3 шматочки;
  • оцет винний – 2 ст. л.;
  • сіль – на смак;
  • перець чорний мелений - на смак.

Спосіб приготування: запечіть солодкий перець у духовці, розігрітій до 200–220 °C, протягом 10–15 хвилин. Запечений перець посипати великою сіллю й очистити від шкірки, потім видаліть насіння і наріжте м'якуш. Зніміть шкірку з помідорів. Змішайте томати з подрібненими цибулею, часником та підготовленим болгарським перцем. Збийте все у блендері до однорідної маси. Додайте кілька шматочків чабати, винний оцет, посоліть і поперчіть на смак. Поставте в холодильник і дайте настоятися щонайменше кілька годин.

Дівчина готує суп / фото: Sotni
Дівчина готує суп / фото: Sotni

Азербайджанський суп "Довга"

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Українцям перекреслюють роки життя: частину стажу скасують без попередження - кого стосується Ухилянтів хочуть дістати за кордоном: що будуть робити ТЦК Перевірятимуть усіх - і людей, і автомобілі: СБУ розгорнула масштабні перевірки Українців позбавлять важливої виплати: кому більше не буде допомагати держава
Показати ще
  • катик (або кефір) - 1 л;
  • рис відварений - 4 ст. л.;
  • цибуля зелена - 50 г;
  • зелень кропу – 25 г;
  • зелень петрушки - 15-25 г;
  • зелень кінзи – 50 г;
  • щавель – 25 г;
  • м'ята свіжа – 10 г;
  • базилік свіжий – 10 г;
  • яйце – 1 шт.
  • вода холодна – 1/2 л.

Спосіб приготування: дрібно наріжте всю зелень. У каструлю влийте катик, додайте куряче яйце і ретельно розмішайте до однорідної консистенції. Потім влийте холодну воду, посоліть на смак і знову перемішайте.

Поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, нагрівайте до появи перших бульбашок - але не доводьте до повного кипіння. Щойно почне закипати, додайте попередньо зварений рис. Додайте нарізану зелень і перемішайте. Коли зелень трохи посвітлішає - це сигнал, що потрібно знімати суп з плити. Дайте страві повністю охолонути.

Огірковий суп / фото: Instagram
Огірковий суп / фото: Instagram