Напої зі свіжої полуниці сподобаються не лише прихильникам ягід, а й тим, хто потерпає від виснажливої спеки влітку. Крім того, цей продукт позитивно впливає на здоров’я. Знай.ua ділиться рецептами напоїв, які обов’язково сподобаються вашим рідним.

Полуничний лимонад

Інгредієнти:

  • полуниця – 250 г;
  • лимон - 3 шт.;
  • цукор – на смак;
  • м'ята – на смак;
  • вода - 1,5 л.

Спосіб приготування:

Спочатку добре промийте ягоди й подрібніть їх - підійде блендер або звичайний товкач. У отриману пюреподібну масу вичавіть сік із трьох лимонів середнього розміру й ретельно перемішайте. М’яту дрібно наріжте й додайте до ягідно-лимонної суміші.

Популярні новини зараз
Українцям перекреслюють роки життя: частину стажу скасують без попередження - кого стосується Ухилянтів хочуть дістати за кордоном: що будуть робити ТЦК Військову підготовку у школах та вишах скасують: молоді підготували нову альтернативу Ловлять просто в дорозі: українців мобілізовують з автівок
Показати ще

Наступним кроком всипте цукор - орієнтуйтеся на власні смакові вподобання. Тепер влийте в масу охолоджену кип’ячену воду та добре перемішайте до однорідності. Дайте напою настоятись приблизно 20 хвилин, після чого процідіть його через дрібне сито.

Полуничний мохіто, скріншот: YouTube
Полуничний мохіто, скріншот: YouTube

Полуничний смузі з молоком

Інгредієнти:

  • полуниця – 500 г;
  • молоко – 220 мл;
  • мед - 2-3 ст. л.;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • м'ята (для подачі) – 1 гілочка.

Спосіб приготування:

Добре промийте полуницю, видаліть хвостики та зіпсовані плоди. Перекладіть ягоди в чашу блендера. Додайте трохи меду й влийте молоко.

Збивайте на високій швидкості приблизно хвилину, доки маса не стане однорідною, а мед повністю не розчиниться. Перелийте напій у склянки або кухлі. Якщо хочеться більшого охолодження - додайте кілька кубиків льоду.

Полуничний мус, скріншот: YouTube
Полуничний мус, скріншот: YouTube

Кисіль з полуниці

Інгредієнти:

  • цукор – 0.5 ст.;
  • картопляний крохмаль – 3 ст.л.;
  • вода (холодна) – 1.5 ст.;
  • полуниця – 1 кг.

Спосіб приготування:

У велику каструлю влийте склянку води, додайте цукор і доведіть суміш до кипіння. Щойно цукор розчиниться й утвориться сироп - зніміть каструлю з вогню. У половині склянки холодної води розчиніть крохмаль, потім обережно введіть його в гарячий сироп, ретельно перемішавши.

Поверніть масу на плиту та нагрівайте до закипання, постійно помішуючи. Додайте попередньо подрібнену до пюре полуницю й добре перемішайте до однорідної консистенції.

Розлийте десерт по креманках або викладіть у велику форму, попередньо ополоснувши її холодною водою. Охолодіть у холодильнику приблизно три години до повного загусання.