Квасоля часто додається до борщу, але також може вживатися окремо. Однак багато хто не любить її не через смак, а через тривалий процес замочування перед приготуванням. Деякі замочують квасолю на ніч, хоча є способи прискорити цей процес.

Квасоля є відмінним джерелом білка та клітковини, які забезпечують організм енергією та впливають на обмін речовин.

Біла квасоля, фото cookpad
Біла квасоля, фото cookpad

Одна чашка вареної квасолі (близько 200 г) містить: 225 калорій, 15,3 г білка, 0,9 г жиру, 40,4 г вуглеводів, 13,1 г клітковини, а також значну кількість вітамінів B1, B9, міді, марганцю та заліза. Чорна квасоля багатша за калоріями, жирами, клітковиною, але біднішою за магнієм і залізом.

Подібні продукти, такі як квасоля, допомагають уповільнити всмоктування цукру в кров, знизити його рівень та знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Популярні новини зараз
Мобілізація 2024: як держава "закручує гайки" для ухилянтів Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше ТЦК отримали офіційний дозвіл запихувати чоловіків в автобуси – є певні умови "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня
Показати ще

Варена квасоля, фото: "Гастроном"
Варена квасоля, фото: "Гастроном"

Існує кілька способів прискорити приготування квасолі без попереднього замочування:

  1. Додати соду. Додати трохи соди на кінчику ножа, коли відправляєте квасолю в каструлю з водою. Це може скоротити час приготування до 1:00. Наприкінці варіння рекомендується додати трохи лимонного соку для нейтралізації дії соди.
  2. Доливати холодну воду. Доведіть незамочену квасолю до кипіння, потім додайте склянку холодної води. Дочекайтеся закипання і знову долийте холодну воду. Повторюйте цей крок 4-5 разів. Це може прискорити приготування до 40 хвилин.
  3. Додати водорості чи морську капусту. Декілька висушених листків морських водоростей, доданих на початку варіння, можуть скоротити час приготування теж десь на 40 хвилин, але потрібно стежити за смаком.

Нагадаємо, смачний та оригінальний: рецепт салату в трубочках із крабових паличок

Як повідомляв "Знай.uа", не заважайте все й одразу: що заборонено робити при приготуванні курки, секрети спецій

Знай.ua писав, хачапурі на сковороді, яке сподобається всім грузинам: рецепт для швидкої вечері