Ковбаса – улюблена страва багатьох українців. Проте традиційні рецепти часто містять жирні види м'яса, що робить їх дуже дієтичними. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує приготувати домашню ніжну ковбасу з курятини. Цей варіант буде не тільки смачним, а й корисним та підходить для дитячого раціону.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля приготування курячої ковбаси знадобляться такі інгредієнти: 1,2 кг курячих гомілок, 500 г курячого фаршу, 1/2 чайної ложки солі, 1 чайна ложка сушеного часнику, 1 чайна ложка коріандру, 150 мл молока і 150 мл молока.
Процес приготування досить простий. Спочатку необхідно зняти шкірку з курячих гомілок, відокремити м'ясо від кісток і нарізати дрібними кубиками. Потім змішати куряче м'ясо з фаршем, додати сіль, сушений часник, коріандр та молоко. Ретельно перемішайте усі інгредієнти для фаршу.
Наступним кроком ретельно промитиме свинячу оболонку довжиною 1,5 м. Після цього розігріти духовку до 180 градусів і начинити приготованим фаршем оболонку, не надто щільно її утрамбовуючи. Викласти сформовану ковбасу на лист, застелений пергаментним папером, і проколоти її шпажками по всьому периметру для рівномірного запікання. На дно листа налити 100 мл води.
Запікати курячу ковбасу необхідно протягом 40-45 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Такий рецепт дозволить приготувати соковиту, ніжну та корисну ковбасу з курятини, яка сподобається як дорослим, так і дітям. Відсутність жирних видів м'яса робить цю страву дієтичною та придатною для здорового харчування.
Нагадаємо, не смажте курку, поки не зробите це: кулінари розкрили секрет про соду
Як повідомляв "Знай.uа", смачний сирний пиріг: рецепт із бабусиної скарбнички
Знай.uа писав, не тільки смачно, а й ситно: рецепт солоних сирників з картоплею та цибулею