Сирники вважаються одним із найпопулярніших і найсмачніших сніданків, при цьому на їх готування потрібно витратити мінімум часу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГосподині вдосконалили рецепт під переваги своїх близьких, а дехто навіть навчився робити сирники без сиру.
Оскільки сир є основним інгредієнтом для сирників у класичному рецепті, деяких може здивувати його відсутність. Однак навіть без нього страва виходить смачною та гідною уваги. Замість сиру потрібно використовувати ряжанку.
Інгредієнти:
- 2 л ряжанки (бажано 4%)
- лимонна кислота за смаком
- 1 яєчний жовток
- 60 г рисового або пшеничного борошна
- цукор за смаком
Покроковий рецепт:
- Для початку потрібно в каструлю з товстим дном вилити ряжанку, додати щіпку лимонної кислоти та підігріти на помірному вогні. Нагрівати потрібно до того моменту, поки ви не побачите поверхні пар.
- Тепер добре перемішайте ряжанку та зніміть з вогню. Її потрібно накрити кришкою та залишити на 40 хвилин.
- Далі візьміть друшляк і поставте його на порожню каструлю, викладіть марлю в два-три шари і повільно вилийте ряжанку. Тепер акуратно загорніть марлю і зробіть мішечок. Залишіть ряжанку в друшляку на годину. За цей час вся рідина стече і сир, що вийшов, можна буде використовувати для приготування.
- Тепер перекладіть готовий сир у миску, додайте жовток, цукор і добре перемішайте. Додати повільно борошно і замісити тісто.
- Залишилося сформувати сирники, зручніше це робитиме вологими руками. Підсмажте сирники на сковороді з обох боків до золотистої скоринки.
Нагадаємо, що кожен гість запитає рецепт: дуже смачна і проста сирна паска з цукатами на Великдень.
Також стало відомо, що ви ще зелений борщ не готували: рецепт легендарної страви, який переплюне всі супи.