Незабаром літо увійде до своїх прав, а отже, настане сезон пікніків та смачних шашликів. Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився своїм секретом приготування ідеального маринаду для м'ясних делікатесів на відкритому вогні.

У своїй публікації Євген зазначив, що існує безліч рецептів маринадів для шашлику, але він пропонує найпростіший і, безумовно, смачний варіант. Для приготування ідеального маринаду знадобляться лише два основні інгредієнти – сіль та перець.

Шашлик, скріншот: YouTube
Шашлик, скріншот: YouTube

Клопотенко радить вибирати шийну частину свинини, оскільки вона найкраще підходить для смаження на шампурах, що не є великим секретом. Важливо нарізати м'ясо великими шматками приблизно 4 на 4 сантиметри, так воно залишиться соковитим і ніжним після приготування.

Процес маринування надзвичайно простий – достатньо посолити м'ясо та поперчити його до смаку. Клопотенко рекомендує витримати шашлик у маринаді протягом одного-двох годин, щоб м'ясо добре просолилося та набуло неперевершеного аромату та смаку.

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Шашлики. Фото: Youtube
Шашлики. Фото: Youtube

При приготуванні шашлику слід пам'ятати про кілька важливих моментів. По-перше, жар має бути гарячим і рівномірним, щоб м'ясо смажилося рівномірно. По-друге, не забувайте регулярно перевертати шампури кожні 30-60 секунд, щоб шашлик не підгорів і зберіг свою соковитість. На цьому все.

Нагадаємо, так готувала мама у дитинстві: рецепт печінки з цибулею та яйцем

Як повідомляв "Знай.uа", зефір можна додати і до пирога: унікальний рецепт, який ви більше ніде не знайдете

Знай.uа писав, ідеальний рецепт тесту, яке підійде абсолютно скрізь: піца та пиріжки будуть божественними