Українська кухня багато різноманітних страв та способів приготування. Одним з найпоширеніших технік є приготування борщу, підбитого сметаною, звичайна страва зовсім інакше підходить.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПідбивати сметаною – одна з найпоширеніших практик в українській кухні. Назва техніки походить від того, що замість томатної заправки додають сметанку. Від цієї страви набувають особливого смаку.
Що потрібно для зеленого борщу
Бульйон:
- вода – 2 л
- свинина - 200 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква – 1 шт.
- лавровий лист – 2 шт.
- сіль – 5 г
Борщ:
- картопля – 3 шт.
- морква – 1 шт.
- шпинат - 80 г
- кропива – 40 г
- щавель - 80 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- масло вершкове – 30 г
- сметана - 100 гр
- борошно - 20 г
- сіль – 4 г
- цукор – 5 г
- перець запашний мелений - за смаком
Для подачі
- яйця курячі – 2 шт.
- зелена цибуля – за смаком
- щавель – до смаку
Спосіб приготування
Всі овочі добре вимити та готувати протягом 40 хвилин. З бульйону прибрати овочі та м'ясо. Коли бульйон почне кипіти, додати очищену картоплю. Моркву нарізати півкільцями, додати в бульйон і варити протягом 15 хвилин.
На вершковому маслі рятувати дрібно нарізану цибулю. Обсмажити борошно 1-2 хвилини, додати сметану, перемішати. Додати обсмажену цибулю.
Кропив потрібно проварити 5 хвилин, а потім промити під холодною проточною водою. Нарізати кропиву, шпинат, щавель. Варену порізану свинину додати в блюдо за 5 хвилин до кінця приготування, заправити спеціями і подавати з вареним яйцем і зеленню. Смачного!
Нагадаємо, що цьому не місце у морозилці: які продукти, крім м'яса, заборонено заморожувати.
Раніше ми повідомляли, що волога і повітряна паска на Великдень: рецепт, з яким випічка буде свіжою довго.