Українська кухня багато різноманітних страв та способів приготування. Одним з найпоширеніших технік є приготування борщу, підбитого сметаною, звичайна страва зовсім інакше підходить.

Підбивати сметаною – одна з найпоширеніших практик в українській кухні. Назва техніки походить від того, що замість томатної заправки додають сметанку. Від цієї страви набувають особливого смаку.

Зелений борщ зі сметаною. Фото: youtube
Зелений борщ зі сметаною. Фото: youtube

Що потрібно для зеленого борщу

Бульйон:

  • вода – 2 л
  • свинина - 200 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • сіль – 5 г

Зелений борщ зі сметаною. Фото: youtube
Зелений борщ зі сметаною. Фото: youtube

Популярні новини зараз
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Борщ:

  • картопля – 3 шт.
  • морква – 1 шт.
  • шпинат - 80 г
  • кропива – 40 г
  • щавель - 80 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • масло вершкове – 30 г
  • сметана - 100 гр
  • борошно - 20 г
  • сіль – 4 г
  • цукор – 5 г
  • перець запашний мелений - за смаком

Для подачі

  • яйця курячі – 2 шт.
  • зелена цибуля – за смаком
  • щавель – до смаку

Спосіб приготування

Зелений борщ зі сметаною. Фото: youtube
Зелений борщ зі сметаною. Фото: youtube

Всі овочі добре вимити та готувати протягом 40 хвилин. З бульйону прибрати овочі та м'ясо. Коли бульйон почне кипіти, додати очищену картоплю. Моркву нарізати півкільцями, додати в бульйон і варити протягом 15 хвилин.

На вершковому маслі рятувати дрібно нарізану цибулю. Обсмажити борошно 1-2 хвилини, додати сметану, перемішати. Додати обсмажену цибулю.

Кропив потрібно проварити 5 хвилин, а потім промити під холодною проточною водою. Нарізати кропиву, шпинат, щавель. Варену порізану свинину додати в блюдо за 5 хвилин до кінця приготування, заправити спеціями і подавати з вареним яйцем і зеленню. Смачного!

Зелений борщ зі сметаною. Фото: youtube
Зелений борщ зі сметаною. Фото: youtube

Нагадаємо, що цьому не місце у морозилці: які продукти, крім м'яса, заборонено заморожувати.

Раніше ми повідомляли, що волога і повітряна паска на Великдень: рецепт, з яким випічка буде свіжою довго.