В арсеналі кожної господині обов'язково має бути універсальний рецепт тесту, придатного для випікання різноманітних смаколиків – від ніжних пиріжків до апетитної запашної піци.

Саме такий безвідмовний варіант запропонувала українська кулінарна блогерка із нікнеймом danilchenko_77. Приготування цього тесту не займе багато часу та зусиль, проте результат перевершить усі очікування. Воно виходить дуже м'яким, пружним та еластичним, ідеально підходячи як для солодких, так і для солоних начинок. Отже, в одному замісі ви задовольните смакові уподобання всіх членів сім'ї.

Тісто для піци, скріншот: YouTube
Тісто для піци, скріншот: YouTube

Для приготування тесту знадобиться лише кілька доступних інгредієнтів: теплі молоко та вода (по 150 мілілітрів), дріжджі (чайна ложка), цукор (2 чайні ложки), сіль (щіпка), вершкове масло (100 грам) та звичайне борошно (500 грам). . Першим кроком буде змішування рідких компонентів із дріжджами, цукром, сіллю та вершковим маслом.

Далі слід додавати борошно, що просіює, невеликими порціями, ретельно замішуючи тісто. Подальший секрет успіху – дати йому постояти та добре підійти. Час очікування буде щедро винагороджений бездоганною консистенцією тесту.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Тісто для піци, скріншот: YouTube
Тісто для піци, скріншот: YouTube

Після того як тісто підніметься, його можна буде розділити і сформувати з нього пишні пиріжки з улюбленою начинкою - м'ясною, капустяною, грибною або солодкою.

Нагадаємо, волога та повітряна паска на Великдень: рецепт, з яким випічка буде свіжою довго

Як повідомляв "Знай.uа", з цим рецептом більше ніяких котлет: соковиті курячі рулетики з чорносливом змусять забути про біди

Знай.ua писав, замочувати потрібно не тільки рис і горох: навіщо робити це з макаронами, секрет, про який знають тільки досвідчені