Чи існує ковбаса, яку можна давати дітям зі спокійною душею? Магазинні продукти часто містять велику кількість барвників, консервантів, шкіри та інших добавок.

Однак, варену ковбасу можна приготувати вдома, до того ж винятково з натуральних продуктів. Вона припаде до смаку не лише найменшим членам сім'ї, а й дорослим. Більше того, приготувати домашню ковбасу дуже легко!

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube
Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • курка - 1 шт.;
  • желатин швидкорозчинний - 10 г;
  • курячий бульйон - 300 мл;
  • часник - 3 зубчики;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • буряк - 1 шт.;
  • морква - 1 шт.;
  • лавровий лист - 2 шт.;
  • перець чорний горошок – 6 шт;
  • сіль, мелений перець, паприка за смаком.

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube
Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Приготування:

Курку промити під проточною водою і покласти в глибоку каструлю. Налити води стільки, щоб туша була на 2/3 у воді і поставити на середній вогонь. Додати перець горошком, лавровий лист, сіль, очищену моркву та цибулю. Варити курку до повної готовності, щонайменше 50 хвилин.

Популярні новини зараз
Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати Мобілізація 2024: як держава "закручує гайки" для ухилянтів У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом Вибачте, банк безсилий: у клієнтів "Привату" зникають з карт останні гроші
Показати ще

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube
Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Готову курку вийняти на тарілку, щоб охолола. У 300 мл негарячого курячого бульйону розчинити пакетик желатину. Половину буряка натерти і віджати 1 ст. л. соку. Він замінить харчовий барвник. Курку розібрати, відокремивши м'ясо від шкіри.

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube
Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

У ємність від блендера покласти часник, сіль, перець, паприку, сік буряків та м'ясо. Інгредієнти перемолоти до пастоподібного стану.

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube
Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Місткістю для домашньої ковбаси стане пластикова пляшка зі зрізаною верхньою частиною. Пересипати в неї м'ясний фарш і поставити до холодильника до повного застигання на 5 годин.

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube
Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube
Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Нагадаємо про найсмачнішу аджику з волоських горіхів: "Гамарджоба генацвалі" скажуть все, рецепт.

Раніше ми повідомляли про ідеальну жарку з картоплею та м'ясом: рецепт страви, яка завжди підійде для вечері