Чи існує ковбаса, яку можна давати дітям зі спокійною душею? Магазинні продукти часто містять велику кількість барвників, консервантів, шкіри та інших добавок.

Однак, варену ковбасу можна приготувати вдома, до того ж винятково з натуральних продуктів. Вона припаде до смаку не лише найменшим членам сім'ї, а й дорослим. Більше того, приготувати домашню ковбасу дуже легко!

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube
Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • курка - 1 шт.;
  • желатин швидкорозчинний - 10 г;
  • курячий бульйон - 300 мл;
  • часник - 3 зубчики;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • буряк - 1 шт.;
  • морква - 1 шт.;
  • лавровий лист - 2 шт.;
  • перець чорний горошок – 6 шт;
  • сіль, мелений перець, паприка за смаком.

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube
Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Приготування:

Курку промити під проточною водою і покласти в глибоку каструлю. Налити води стільки, щоб туша була на 2/3 у воді і поставити на середній вогонь. Додати перець горошком, лавровий лист, сіль, очищену моркву та цибулю. Варити курку до повної готовності, щонайменше 50 хвилин.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube
Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Готову курку вийняти на тарілку, щоб охолола. У 300 мл негарячого курячого бульйону розчинити пакетик желатину. Половину буряка натерти і віджати 1 ст. л. соку. Він замінить харчовий барвник. Курку розібрати, відокремивши м'ясо від шкіри.

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube
Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

У ємність від блендера покласти часник, сіль, перець, паприку, сік буряків та м'ясо. Інгредієнти перемолоти до пастоподібного стану.

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube
Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Місткістю для домашньої ковбаси стане пластикова пляшка зі зрізаною верхньою частиною. Пересипати в неї м'ясний фарш і поставити до холодильника до повного застигання на 5 годин.

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube
Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube
Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Нагадаємо про найсмачнішу аджику з волоських горіхів: "Гамарджоба генацвалі" скажуть все, рецепт.

Раніше ми повідомляли про ідеальну жарку з картоплею та м'ясом: рецепт страви, яка завжди підійде для вечері