Печеня з м'ясом і картоплею - це традиційна, але водночас дуже ситна страва, яка була незмінним атрибутом багатьох урочистих подій.

Раніше така м'ясна страва з овочами запікала в печі, проте сьогодні існує чимало зручніших способів її приготування, наприклад, на плиті. Детальну покрокову інструкцію з приготування смачної жарки ділиться кулінарний YouTube-канал Марії Щербатюк.

Жарке з картоплею та м'ясом, скріншот: Youtube
Жарке з картоплею та м'ясом, скріншот: Youtube

Для приготування ситної жарки вам знадобляться наступні інгредієнти: 400 грамів свинини, кілограм картоплі, одна цибулина і морква, дві столові ложки борошна, олія для смаження, а також сіль, перець, паприка, часник – за смаком, як і зелень (петрушка, зелена цибуля).

Спочатку ретельно промийте картоплю, очистіть від шкірки та наріжте кубиками. Викладіть картоплю в каструлю, залийте водою та поставте на середній вогонь.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Потім промийте і наріжте свинину невеликими шматочками. Розігрійте масло в сковороді і обсмажте м'ясо до утворення рум'яної скоринки. Додайте сіль, перець та спеції, перемішайте та смажте ще 2 хвилини. Готове м'ясо покладіть окрему миску.

Для приготування засмаження очистіть моркву, натріть її на великій тертці, а цибулю - дрібно нарубати. Розігрійте масло|мастило| на сковороді, обсмажте овочі до легкого золотистого кольору, додайте борошно. Смажте масу ще 2 хвилини при мінімальному вогні, постійно помішуючи.

Жарке з картоплею та м'ясом, скріншот: Youtube
Жарке з картоплею та м'ясом, скріншот: Youtube

Тепер влийте в засмажку 2 черпаки води з каструлі з картоплею, ретельно перемішайте. Додайте смажену свинину в каструлю з картоплею, влийте туди і підготовлену засмажку. Посоліть за потребою, перемішайте і тушкуйте жарку протягом 30-40 хвилин на середньому вогні.

Нагадаємо, рецепт буряково-горіхового паштету, який приховують шеф-кухарі: все просто, але так смачно

Як повідомляв "Знай.uа", який ідеальний час для останнього прийому їжі

Знай.ua писав, ячневі котлети, які замінять м'ясні і ви навіть не помітите різницю: рецепт для Великого посту