На кухарських курсах або під час навчання кулінарному мистецтву часто виникають питання якості та свіжості продуктів. Одне з найпоширеніших питань стосується курячих яєць – як визначити, чи придатні вони до вживання? Фахівці галузі харчових технологій, зокрема викладачка Ірина Ляшко, ділиться цінними порадами щодо цього.

Колір жовтка, як виявляється, може багато розповісти про стан яйця. Якщо він яскраво-жовтий або насичено-жовтогарячий – це цілком нормально і свідчить про свіжість продукту.

Курячі яйця. Фото: скрін youtube
Курячі яйця. Фото: скрін youtube

Однак варто насторожитися, якщо помічаєте, що жовток набув темнішого відтінку. Це може бути ознакою того, що яйце почало псуватися через розмноження бактерій чи інших мікроорганізмів.

Жінка зазначає, що темний колір жовтка у сирому яйці – це привід його викинути, адже це свідчить про розклад та небезпеку для здоров'я. У той же час, при приготуванні страв з яєць можна не хвилюватися, якщо жовток набуває сірого відтінку. Це природний процес окислення заліза під дією високої температури, що не становить жодної загрози.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Яєчний жовток, фото akipress
Яєчний жовток, фото akipress

Звертайте увагу на колір жовтка під час приготування, тому що, на жаль, при покупці щось недобре помітити неможливо.

Насичений жовтий колір – ознака якості, а темні відтінки натякають, що продукт настав час викинути. Завдяки такій простій візуальній оцінці ви зможете уникнути неприємних наслідків від вживання несвіжих яєць.

Нагадаємо, золоті правила приготування печериць: безпрограшний рецепт

Як повідомляв "Знай.uа", потрібно натерти сир, але немає тертки: як упоратися без неї і в принципі прискорити цей процес

Знай.ua писав, просто додайте це в котлети і рецепт попросить навіть Ектор або Міцкевич: секрет, про який майже ніхто не знає