З картоплі можна зробити багато різних страв, салатів та закусок. Це унікальний коренеплід, який чудово поєднується з іншими продуктами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗокрема, з нього роблять чіпси, але куди краще кубики, приготовані своїми руками. Картопляні кубики за цим рецептом виходять смачними і хрусткими, а при цьому можуть виступати закускою і гарніром до різного м'яса. Подавати рекомендується з соусом барбекю або будь-яким іншим на ваш смак.
Інгредієнти на 4 порції:
- Картопля 3 шт.
- Рисове борошно 25 г
- Крохмаль кукурудзяний 25 г
- Цукор 15 г
- Дріжджі сухі 3 г
- Розчин 1/2 год. л.
- Петрушка за смаком
- Олія соняшникова 200 мл
Як приготувати:
Очистіть, промийте і наріжте картоплю шматочками. Відваріть у підсоленій воді протягом 15 хвилин до м'якості. Зробіть пюре, змішайте його з цукром, сіллю, кукурудзяним крохмалем, дріжджами та рисовим борошном. Замісити щільне тісто (за бажанням можна додати подрібнену петрушку).
Помістіть картопляну суміш у герметичний пакет і розкачайте його гойдалкою у квадратний чи прямокутний пласт. Видаліть пакет і наріжте тісто невеликими квадратиками.
Обсмажуйте квадратики в розпеченій олії 2-3 хвилини, щоб вони стали золотистими та хрусткими. Переверніть їх на інший бік і смажте ще 1-2 хвилини. Викладіть картопляні кубики на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир, а потім подавайте їх із соусом на ваш вибір.
Нагадаємо, що просто додайте це до котлет і рецепт попросить навіть Ектор чи Міцкевич: секрет, про який майже ніхто не знає.
Раніше ми повідомляли про "депресивний торт": простий рецепт смакоти, який і люблять, і ненавидять американці.