Сир входить у рецепти безлічі страв, тільки ось не всі господині хочуть морочитися для того, щоб натерти його.

Для цього використовують спеціальний кухонний пристрій, проте є й інші методи, які істотно полегшать цей процес.

Тертий сир, фото lifestyle.today
Тертий сир, фото lifestyle.today

Такі секрети не лише спростять завдання, а й заощадять час, адже це найцінніший ресурс. Якщо ви все ж таки використовуєте тертку, змастіть її рослинним або вершковим маслом перед процесом. Завдяки йому сир ковзатиме по лезах і не так сильно застрягати.

Щоб сир вийшов розсипчастим, перед тим, як його терти, його варто охолодити в морозильнику протягом 15 хвилин. Терку для сиру можна легко замінити іншими предметами, при цьому вони знайдуться буквально на кожній кухні і впораються з цим завданням також добре.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Натерти сир можна блендером, але не занурювальним. Потрібна саме чаша для подрібнення їжі. Цей спосіб заощадить час та зробить гарну сирну стружку для приготування будь-яких страв.

Сир, фото takprosto
Сир, фото takprosto

Друга помічниця – м'ясорубка. З принципом роботи знайомі всі, але є один мінус – деталі від цього приладу мити досить довго. В крайньому випадку можете використовувати ножа, розрізавши сир на дрібні смужки.

Нагадаємо, що ви сильно заощадите на цьому: чудовий рецепт сніданку у вигляді пирога з черствого хліба – просто спробуйте.

Раніше ми повідомляли, що такі пончики ви не їли навіть у дитинстві: рецепт соковитих пампушок.

Також не зайвим буде торт, який можна навіть діабетикам: рецепт солоного Наполеона з рибкою.