Багато хто недооцінює булгур, хоча це відмінне джерело вуглеводів, рослинного білка та клітковини.

У крупі також є великий вміст калію, магнію і різних вітамінів, що робить її дуже корисною при захворюваннях серця і судин, проблемах з нервовою системою.

Булгур із овочами, фото 1000.menu
Булгур із овочами, фото 1000.menu

Більше того, булгур спокійно можна їсти під час Великого посту, як і решта круп. Готувати як у солоному, так і в солодкому вигляді, тому це дуже універсальна страва, яка не потребує навичок та багато часу.

Інгредієнти для пісного булгуру з овочами:

Популярні новини зараз
Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити Як зменшити платіжку за світло, користуючись бойлером – українцям дали дієві поради Пенсіонерів змусять працювати на п’ять років довше – хто може забути про пенсію у 60 років На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів
Показати ще
  • 250 г булгура;
  • 30 г рослинної олії;
  • 2 болгарські перці;
  • 2 помідори;
  • 1 цибулина;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • сіль, перець, червона паприка до смаку.

Булгур, фото з відкритих джерел
Булгур, фото з відкритих джерел

Потім додати булгур і добре перемішати. Прогріти та перемішувати ще 5 хвилин. Додати окроп, посолити, накрити кришкою і варити на невеликому вогні протягом 10-15 хвилин. Потім зняти з вогню та залишити настоятися ще 15 хвилин.

Нагадаємо, що отримаєте нагороду "найкраща господиня" за такий сніданок: рецепт яєчні у лаваші, яка підкорює серця.

Раніше ми повідомляли, що саме для Великого посту: котлети з шампіньйонів та пшона, які не відрізнити від м'ясних.

Також не зайвим буде легендарний "Київський торт" у домашніх умовах – рецепт, який допоможе забути магазинні солодощі.