Господині готують до м'яса та овочів всілякі соуси та маринади, відштовхуючись від власних та переваг своїх близьких. Але ароматним і пікантним є саме соус на основі часнику.

Здавалося б, що тут складного – видавити часник, змішати його з олією та улюбленими спеціями.

Зелений соус, фото prostoway
Зелений соус, фото prostoway

Але якщо додати ще кілька інгредієнтів, він заграє зовсім іншими смаковими фарбами. На приготування такого зеленого соусу піде всього кілька хвилин, а використовувати його можна навіть як закуску до підсмажених тостів.

Які інгредієнти знадобляться для зеленого соусу:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще
  • кріп – 200 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • часник – 1 головка;
  • соль – 0,5 ч.л.;
  • чорний перець – 1/4 ч.л.;
  • оливкова олія – 4 ст.л.

Часник. Фото: Youtube
Часник. Фото: Youtube

Процес приготування, покроковий рецепт:

Рецепт дуже простий. Для початку необхідно промити та просушити часник. Далі помістити його в блендер разом з олією, очищеним часником, перцем, сіллю, цедрою та соком лимона. Все це необхідно збити в однорідну масу. Ось і все – соус готовий. Залишилося лише перекласти його в чисту та суху банку, а зберігати його рекомендується у холодильнику.

Нагадаємо, що отримаєте нагороду "найкраща господиня" за такий сніданок: рецепт яєчні у лаваші, яка підкорює серця.

Раніше ми повідомляли, що якраз для Великого посту: котлети з шампіньйонів та пшона, які не відрізняються від м'ясних.

Також не зайвим буде легендарний "Київський торт" у домашніх умовах – рецепт, який допоможе забути магазинні солодощі.