Питання вибору якісних продуктів харчування надзвичайно важливе для збереження здоров'я та підтримання хорошої фізичної форми. Фахівець із харчування Людмила Матушинець у Instagram привернула увагу до одного з найпопулярніших продуктів – майонезу та розвінчала деякі міфи, пов'язані з його споживанням.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНутриціолог зауважила, що майонез не можна вважати ні шкідливим отруйним продуктом, ні дуже корисним. Він досить калорійний і містить консерванти, однак у помірних кількостях його споживання цілком допустиме.
Проте Матушинець наголосила на важливості ретельного вивчення складу продуктів перед їх придбанням. Слід пам'ятати, що інгредієнти на упаковці завжди розміщуються в порядку зменшення, тобто перші складові є основними і становлять більшу частину продукту.
За словами експерта, чим менше жиру міститься в майонезі, тим більше в ньому буде цукру, загусників та різноманітних добавок. На першому місці у складі такого знежиреного майонезу, як правило, стоїть вода.
Хорошим варіантом для вибору є майонез, у складі якого на першому місці вказано масло, далі йдуть вода, яєчний жовток, цукор, оцет і сіль. Такий продукт містить більше натуральних інгредієнтів та більш збалансований за своїм складом.
Людмила Матушинець рекомендує бути вибагливим споживачем і завжди ретельно вивчати інформацію на упаковках продуктів, які ви купуєте. Це допоможе зробити усвідомлений вибір на користь більш якісних та корисних для здоров'я товарів.
Нагадаємо, не готуйте омлет на сніданок, а спробуйте цей рецепт: мариновані яйця стануть вашою улюбленою стравою
Як повідомляв "Знай.ua", як правильно зварити сочевицю: господині ламають голову - головні поради
Знай.ua писав, думали, що вегетаріанці? У яких "нем'ясних" продуктах є тваринний слід