Питання вибору якісних продуктів харчування надзвичайно важливе для збереження здоров'я та підтримання хорошої фізичної форми. Фахівець із харчування Людмила Матушинець у Instagram привернула увагу до одного з найпопулярніших продуктів – майонезу та розвінчала деякі міфи, пов'язані з його споживанням.

Нутриціолог зауважила, що майонез не можна вважати ні шкідливим отруйним продуктом, ні дуже корисним. Він досить калорійний і містить консерванти, однак у помірних кількостях його споживання цілком допустиме.

Майонез. Фото: скрін youtube
Майонез. Фото: скрін youtube

Проте Матушинець наголосила на важливості ретельного вивчення складу продуктів перед їх придбанням. Слід пам'ятати, що інгредієнти на упаковці завжди розміщуються в порядку зменшення, тобто перші складові є основними і становлять більшу частину продукту.

За словами експерта, чим менше жиру міститься в майонезі, тим більше в ньому буде цукру, загусників та різноманітних добавок. На першому місці у складі такого знежиреного майонезу, як правило, стоїть вода.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Хорошим варіантом для вибору є майонез, у складі якого на першому місці вказано масло, далі йдуть вода, яєчний жовток, цукор, оцет і сіль. Такий продукт містить більше натуральних інгредієнтів та більш збалансований за своїм складом.

Домашній майонез, фото alimero
Домашній майонез, фото alimero

Людмила Матушинець рекомендує бути вибагливим споживачем і завжди ретельно вивчати інформацію на упаковках продуктів, які ви купуєте. Це допоможе зробити усвідомлений вибір на користь більш якісних та корисних для здоров'я товарів.

Нагадаємо, не готуйте омлет на сніданок, а спробуйте цей рецепт: мариновані яйця стануть вашою улюбленою стравою

Як повідомляв "Знай.ua", як правильно зварити сочевицю: господині ламають голову - головні поради

Знай.ua писав, думали, що вегетаріанці? У яких "нем'ясних" продуктах є тваринний слід