Куліш – традиційна страва української кухні добре насичує, містить безліч корисних компонентів та може використовуватись як заміна класичного борщу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- 200 г пшена;
- 250 г жиру;
- 200 г копченої грудини;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 4 картоплини;
- Кріп;
- Петрушка;
- 3 зубчики часнику;
- сіль
Приготування кулешу:
Краще його готувати в казанку на відкритому вогні, дно якого слід викласти кубиками сала та копченою грудиною. Смажити потрібно, поки не втопиться жир, і шматки не покриються рум'янцем. Тепер додайте цибулю нарізану кубиками, накрийте кришкою і смажте до м'якості.
Після цього додайте|добавляйте| терту моркву, перемішайте і тушкуйте під кришкою близько хвилини. Настав час додати промите пшоно. Перемішайте і покладіть маленькі шматочки картоплі. Перемішайте та протушкуйте хвилину. Додайте воду та сіль.
Пам'ятайте, що справжній куліш має бути дуже густим. Перемішайте, накрийте кришкою та варіть помішуючи до готовності картоплі приблизно 15 хвилин. У цей час необхідно розмолотити 50 г сала, часник та сіль. Додати в куліш разом дрібно нарізаною зеленню. Добре перемішайте та приберіть з вогню.
Нагадаємо про запечені яблука з родзинками: цей рецепт має бути у всіх.
Раніше ми повідомляли, що не потрібно викидати шалені гроші: смачний молочний коктейль із печивом у домашніх умовах.