Господині роблять консервацію у певні місяці літа та осені, коли є сезонні продукти, для цього навіть існує спеціальний календар.

Однак якщо ваші запаси закінчилися, а хочеться побалувати себе смачненьким, можна замаринувати яблука, які і взимку є у вільному доступі. Такі мариновані яблука стануть чудовою закускою, а поєднують їх із овочевими салатами, м'ясом і навіть додають у квашену капусту. При цьому вам не доведеться витрачати багато часу, адже рецепт дуже простий.

Мариновані яблука, фото sovkusom
Мариновані яблука, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Кориця – 0,3-0,6 г
  • Гвоздика – 5-8 шт.
  • Перець горошком – 5-8 шт.
  • Вода - 1 л
  • Цукор - 600-800 г
  • Оцет - 0,06 л
  • Лимонна кислота – 3-5 г
  • Яблука - 3 кг

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
  1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки і, залежно від величини, розрізаємо на 4-8 частин, видаляючи серцевину.
  2. Нарізані яблука кладемо у підкислену воду (3-5 г лимонної кислоти або 0,06-0,07 л столового оцту на 1 л води).
  3. У цьому розчині бланшуємо яблука протягом 5-8 хвилин, потім остуджуємо в холодній воді і відразу укладаємо в банки.
  4. Воду, в якій яблука бланширувалися, можна використовувати для приготування заливки.
  5. У цьому випадку кількість оцту зменшуємо вдвічі. Заливкою, що кипить, заповнюємо банки з яблуками і пастеризуємо при 90 °C: півлітрові банки — 15 хвилин, літрові — 20, трилітрові — 25 хвилин.
  6. Закочуємо банки, перевертаємо і укутуємо до повного остигання.

Мариновані яблука, фото zhenskoe-mnenie
Мариновані яблука, фото zhenskoe-mnenie

Нагадаємо про запечені яблука з родзинками: цей рецепт має бути у всіх.

Раніше ми повідомляли, що не потрібно викидати шалені гроші: смачний молочний коктейль із печивом у домашніх умовах.